Nega pre svega: Napravite prirodni tonik za lice
Foto: Shutterstock

Pored velikog broja sredstava koji nam se svakodnevno nudi i dalje ne znamo koji izabrati i koji je nabolji za nas. U tim situacijama vrlo često, okrećemo se svojoj kuhinji, u kojoj možemo vrlo lako napraviti samo svoj tonik za lice, koji će biti naš proizvod.

Tonik za kombinovanu kožu

Tonik sa mandarinom: sitno iseckajte jednu mandarinu sa korom, dodajte sitno samlevene orahe, prelite smesu sa pola čašice rakije i ostaviti da odstoji u toku dana. Zatim pomešajte sa vodom u jednakim proporcijama i čistite lice ovim tonikom, ako ste u mogućnosti svaki dan.

Tonik sa jajima: pomešajte sve po jednu kašiku: žumance, rakija, pavlaka, sok od limuna. Očistite lice i operite s toplom, a zatim hladnom vodom.

Slani tonik: pola supene kašike morske soli i ostavite da se istopi u šolji  hladne prokuvane vode.

Grejfrut tonik: svežu koru od jednog grejpa staviti u nemetalni sud i preliti sa pola čaše hladne vode. Sitno iseckajte koru u vodu i ostavite 1-2 dana.

Losion sa sirćetom: u jednu šolju hladne prokuvane vode dodajte  šolju  prirodnog jabukovog sirćeta i dobro promešajte. Vas losion je spremljen za korišćenje.

Hidrantni tonik za suvu kožu

Ako imate suvu kožu lica, ovi tonici su dobri za vas!

Tonik od hibiskusa – hibiskus je savršen sastojak vašeg prirodnog tonika. Ubacite jednu do dve kesice čaja u ključalu vodu. Sačekajte dvadeset minuta, a zatim izvadite kesice. Pre nego nanesete tonik na lice probajte malo naneti na vrat, da proverite ima li kakvih reakcija.

Tonik sa peršunom – peršun, kao što znamo je jako zdrav začin u ishrani. Samim tim njegova primena u prirodnoj kozmetici je više nego značajna. Spremite savršen tonik u kombinaciji sa limunovim sokom na jednostavan način. Potrebna vam je šolja vode , jedna kašičica svežeg soka limuna I ¼ seckanog peršuna. Stavite peršun u činiju i prelite ključalom vodom, kada se sadržaj skroz ohladi, dodajte limunov sok. Spreman je tonik za korišćenje.

Tonik za masnu kožu lica

Masna koža nastaje kada lojne žlezde u koži počinju proizvoditi višak ulja. To je prirodan proces koji ne možete zaustaviti, ali možete preduzeti korake za upravljanje i brigu o masnoj koži. Masna koža može biti neugodna, ali ako imate dobru negu kože i budete nežni sa vašom kožom, možete olakšati problem.

Zbog svega toga masna koža zahteva dodatnu i upornu negu. Postoje i  razni tretmani čišenja akni i bubuljica, čišćenje problematične kože, ali ako želite u svojoj kući dovesti vaše lice do savršenstva evo predloga.

Oprati lice dva puta dnevno. Imajući dobru rutinu za čišćenje i negu kože je najvažnija stvar koju možete učiniti da se brinete za masnu kožu. Nežno očistite vaše lice dva puta dnevno, ujutro i naveče, s toplom vodom i sapunom ili sapunom za čišćenje lica. U početku koristite nežno sredstvo za čišćenje, jer grublje sredstvo za čišćenje može zapravo povećati proizvodnju ulja.

Ako niste sigurni u hemijske tonike za kožu , pokušajte napraviti sopstvene domaće tonike za čišćenje, kako bi vaša koža bila manje sjajna. Izbegavajte takve oštre proizvode za  kožu  tako što ćete izraditi ove jednostavne domaće tonike bez nadražujućeg sastojka za uklanjanje masne kože. Ovi domaći tonici će svakako osvežiti vašu kožu i mogu se koristiti pre nanošenja šminke kako bi smanjili sjaj kože, kojem je sklona masna koža.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading