nega
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako usporiti pojavu prvih znakova starenja kože, te pravilno negovati dekolte i pridati mu pažnju koju zaslužuje? Sledite ovih 5 koraka:

Skincare

Stručnjaci uvek ističu da nega kože lica ne završava s bradom, već je treba produžiti do bradavica. 'Negujte dekolte jednako kao što negujete lice i telo – treba da dobije taj dvostruki tretman', tvrdi Czech.

Dakle, svaki serum i kremu, bilo da se radi o hijaluronskoj kiselini, retinolu ili vitaminu C, te sva sredstva za hidrataciju koristite redovn i na području dekoltea. Takođe, za dodatnu hidrataciju i negu, možete povremeno koristiti i maske dizajnirane posebno za to područje.

SPF

Već smo sigurno dosadni s ovim, ali ponavljanje je majka znanja: ukoliko izlazite iz kuće u odeći otvorenog izreza, ne zaboravite i na dekolte da nanesete kremu sa zaštitnim faktorom.

Tretmani

'Izloženost suncu uzrokuje bore i obešenost kože kao i hiperpigmentacij,e te neujednačeni ton kože', upozorava dr. Maryam Zamani koja predlaže stručne kozmetičke tretmane poput dermalnih filera, microneedling u kombinaciji s radiofrekvencijom, te laserske tretmane koji poboljšavaju tonus i elastičnost kože, stimulišu proizvodnju kolagena, te ujednačavaju ten.

Bronzer & highlighter

U današnje vreme moguće je da istovremeno izbegavate sunce i imate predivan preplanuli ten. Zahvaljujući proizvodima za samopotamnjivanje, bronzerima i highlighterima, koža će izgledati preplanulo i sjajno, a nećete rizikovati oštećenja od sunca.

Miris

Završni 'touch' koji nema nikakav vizualni efekat, ali boostuje vaše samopouzdanje jeste nanošenje parfema na dekolte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading