Neverovatni trikovi: Ako želite lepu i negovanu kožu, dodajte ove sastojke u kupku
Foto: Shutterstock

Dodajte vino ili šampanjac

Uživanje u toploj kupki uz čašu vina je izuzetno opuštajuće. Ako možete da podnesete da se rastanete sa nekoliko mililitara omiljenog napitka, možete učiniti čuda za svoju kožu. Crveno vino sadrži antioksidante i polifenole koji mogu pomoći u borbi protiv starenja kože, kao i u borbi protiv crvenila i upale. Šampanjac ima slične prednosti kada se doda u kupku. Sipajte malo u svoju kadu i ostanite tamo neko vreme. Svideće vam se rezultati!

Dodajte ovsene pahuljice

Verovatno ste čuli da ovsena kaša ima koristi za vašu kožu. Ovsena kaša je veoma umirujuća i odličan je izbor ako imate ekceme ili svrab. Ovsena kupka je takođe savršena za kožu koja je pocrvenela od dugog sunčanja. Ubacite u mlaku vodu nekoliko šaka ovsenih pahuljica i spremni ste.

Kokosovo ulje

Verovatno ste čuli sve o prednostima kokosovog ulja, zar ne? Može se koristiti na vašoj koži ili za negu kose. Kada se doda u kupku, kokosovo ulje hidrira i omekšava celo vaše telo. Sipajte kokosovo ulje u toplu vodu i uživajte koliko god želite. Takođe možete staviti kokosovo ulje na kosu dok se opuštate i istovremeno nahraniti i svoju kosu i učiniti je sjajnom i mekom.

Probajte kupanje u mleku

Ako je mogla Kleopatra, zašto ne biste i vi? Mleko sadrži mlečnu kiselinu, koja omekšava vašu kožu poput pilinga. Mleko je takođe odlično za ekceme. Kokosovo mleko je odlična alternativa ako ste osetljivi na kravlje mleko.

Zeleni čaj

Verovatno se nećete iznenaditi kada saznate da je zeleni čaj savršen za kupanje. Na kraju krajeva, postoji li nešto što čaj ne može? Stavite nekoliko kesica zelenog čaja u kadu i imaćete savršen način da tonirate svoju kožu i napunite je antioksidansima koji vas održavaju mladim i zdravim, bez obzira na godine.

Šta kažete na sodu bikarbonu?

Postoji nekoliko sjajnih stvari koje soda bikarbona može učiniti za vas. Ona smiruje kožu i može vam pomoći u borbi protiv akni na leđima i grudima. Takođe deluje kao prirodni piling, pomažući vam da uklonite mrtve ćelije kože. Stručnjaci takođe kažu da je kupka sa sodom bikarbonom odlična ideja nakon treninga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading