NIKAKO NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA Mogu vam pomoću u regulaciji šećera, stresa i u podmlađivanju
Foto: Shutterstock

Jagode su mnogima omiljeno voće, sjajne su za pripremu mnogih kolača i poslastica. Gotovo automatski svi bacaju peteljke pre jela.

Međutim, pravite grešku.

Mnogi stručnjaci prirodne i narodne medicine smatraju da upravo ove peteljke jagoda mogu biti izuzetno korisne po naše zdravlje i lepotu. Ovaj deo jagode izuzetno je bogat vitaminom C.

Mnogi od peteljki prave čaj protiv stresa, lošeg raspoloženja, umora, a smatra se i da blagotvorno utiče na rad bubrega.

Peteljke jagoda koriste se i kao prirodni preparat u očuvanju mladolikog izgleda. Kada se usitne i izmiksuju mogu se koristiti kao maska protiv bora na licu i vratu. Pored toga, listići jagoda mogu se koristiti i za negovanje kose.

Peteljke ovog voća mogu pozitivno delovati i na regulisanje nivoa šećera u krvi, ali treba da znate da u ove svrhe najbolje je koristiti jagode organskog porekla.

Kako napraviti ćaj od peteljki organskih jagoda?

Kašiku opranih i usitnjenih peteljki ubacite u 300 ml proključale vode.

 Ostavite tako da odstoji 20-ak minuta, pa potom procenite i ostavite da se ohladi.

Preporučeno je da konzumirate 2 šolje na dan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading