OTKRIVAMO TAJNU ZDRAVE KOSE Evo kako da dobijete najpopularniju boju koja će obeležiti ovo leto
Foto: Printscreen/instagram

Verovatno ste se često pitali koja je tajna ljudi koji imaju zdravu i negaovanu kosu. Jovana Ilić objašnjava da li to ima veze sa genetikom.

 - Geni igraju veliku ulogu u kvalitetu kose ali takođe i ishrana i stres od najranijih dana utiču na kvalitet. Naravno, nega kose je jako bitna kako spolja tako i iznutra- kaže ona.

Sezona odmora je počela, a dame se pitaju da li će im more isušiti kosu.

 - Isušuje i samo sunce, zato nam je je uvek površinski deo kose isušeniji u odnosu na ostatak, a u kombinaciji sa morskom solju je taj efekat pojačan- objašnjava frizerka.

Frizure za maturu

Bitno je da devojke shvate da određena frizura može da im se dopada na drugoj osobi, ali da im ne stoji kada je dobiju kod frizera.

 - Bitno je da uvek proba ono što se želi od frizure jer možda ono sto je devojka zamislila može da joj se ne sviđa na kraju kako joj stoji ili njena kosa ne može da održi takvu frizuru. Uglavnom se najviše rade talasi da izgleda sto prirodnije ili visoki rep - kaže ona.

Da li kosa može da bude zdrava i farbana je jedna od najvećih dilema među frizerima. Jovana objašnjava da je to moguće.

 - Naravno da može da bude i zdrava i farbana kosa, zavisi kog je kvaliteta farba koju koristi i koliko često se osoba farba i fenira i da li još neke tretmane korsiti - kaže ona.

Starleta Kim Kardašijan promovisala je sedo plavu boju kose na Met Gali, a to je zapravo jedan od najpopularnijih trendova za sezonu 2022. 

 - Takva nijansa može da se dobije samo na prirodnoj sedoj kosi pomoću farbe ,za sve ostale tipove kose mora da se dovoljno posvetli da bi mogla da se posedi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading