Usporite proces starenja: Kako da sprečite pojavu bora na vratu i dekolteu?
Foto: Shutterstock

Za početak, kao i svaki put kad govorimo o nezi kože i prevenciji bora - SPF. Zaštita od sunca je možda poslednji korak u skincareu, ali nikako nije nebitan. Stoga kada izlazimo na sunce u topu ili haljini dubljeg izreza, krema sa zaštitnim faktorom je 'must'.

Baš kao i kad negujemo lice ujutro i uveče, tu negu bismo trebali da 'produžimo' i na vrat i dekolte. Povremeno korišćenje pilinga se preporučuje, a redovna hidratacija je obavezna.

Kad se radi o preparatima, postoje posebno namenjeni koži vrata i dekoltea, no za početak je dovoljno da to budu hidratantne kreme koje upotrebljavamo na licu, te proizvodi s antioksidansima poput vitamina C i E.

Za dublje bore, tretmani kod dermatologa, poput lasera ili microneedlinga, koji podstiču proizvodnju kolagena su takođe opcija.

Kad se radi o noćnoj nezi, postoje i posebni umeci koji stvaraju razmak, ali i silikonske 'maske' koje obnavljaju kožu noću i sprečavaju dalji nastanak bora. No ako još nismo u toj fazi, za početak je dovoljno pokušati spavati na leđima i zapamtiti da, kad govorimo o skincare-u, naša nega kože lica ne završava s bradom, nego dekolteom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading