Nezvani gosti: Otarastite se mrava brzo i efikasno
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali odakle mravi dolaze u naše kuće? Očigledno je da dolaze spolja. Ali zbog čega? Obično postoje dva razloga. Dolaze u potrazi za hranom i toplim skloništem. Ako ih pronađu, verovatno će želeti da ostanu duže.

Nažalost, ne postoji 100 odsto zaštite od pojave mrava u kući.

Na sreću, postoji mnogo domaćih načina da oterate mrave. Jeftini su, laki za nanošenje i potpuno bezopasni za naše ljubimce i decu.

Sirće, limunov sok, soda bikarbona, so i cimet deluju kao sredstvo odvraćanja od ovih insekata. Potrebno je postaviti proizvode na površine na kojima se pojavljuju mravi. Najbolje je to učiniti tako da im presečete put.

Dobro je znati da mravi takođe ne vole sveže listove nane, lavande, lovora i paradajza. Jedan kućni lek za rasterivanje ovih insekata je stavljanje kore svežeg krastavca blizu mravinjaka. To im je iritantno. Tako i beli luk. Probajte vodu sa belim lukom. Napravite je od čena belog luka koji je odstojao preko noći. Možete prskati površine na kojima se pojavljuju mravi.

Dok ne uspete da oterate mrave, držite hranu čvrsto zatvorenu. Tegle, plastične posude ili limenke će biti od koristi. Često i temeljno čišćenje je takođe važno. Takođe u ćoškovima. Na kraju mravi će otići. Ako uspete da pronađete njihov mravinjak, uklonite ih tako što ćete ih preliti ključalom vodom ili vodom sa sapunom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading