DOMAĆE MASKE ZA SVAKI TIP KOŽE LICA Vrlo jednostavno ih možete i sami napraviti
Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Pre nego što odaberete koju masku ćete da napravite potrebno je prvo da pripremite svoju kožu. Prvo lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka koji se nalaze u maski. Ovaj čaj možete da koristite i kao tonik.

Natopite tufere čajem i laganim pokretima očistite lice. Dok uživate sa maskom na licu, na oči možete da stavite kesice čaja na oči. Ublažiće vam podočnjake i vratiti svežinu podurčju oko očiju.

Maska za normalnu i suvu kožu

Pomešajte kašičicu jogurta sa kašičicom meda. Dodajte kap eterična ulja od ružinog drveta. Mešajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smesu.

Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom.Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primenjivati dva puta nedeljno, 24sata.hr.

Maska za zrelu kožu

Manju bananu, kašičicu devičanskog maslinovog ulja, kašičicu meda i kap eterična ulja smilja umešajte u glatku, kremastu smesu i nanesite na čisto lice.

Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog devičanskog maslinovog ulja.

Maska za masnu i mešovitu kožu

Pomešajte kašičicu jogurta i kašičicu hladno ceđenog ulja jojobe pa dodajte kap eteričnog ulja lavande.Smesu nežno umasirajte na čisto lice.

Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nežna pa je možete koristiti svaki drugi dan.Dobra je i za kožu s aknama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading