GOVOR TELA KOD PASA: Ovo su 4 razloga zašto zure u vas
Printscreen/ TikTok

Svi vlasnici pasa znaju da njihovi ljubimci imaju jednu pomalo čudnu naviku.

Naime, psi obožavaju da bulje u svoje vlasnike. Ovaj govor tela kod pasa je najspecifičniji, a istraživanje je pokazalo da postoje četiri osnovna razloga zašto to rade.

1.Pas pokazuje naklonost

Psi obožavaju svoje vlasnike. I baš kao što ljubavni partneri vole da gledaju jedni druge u oči, to rade i psi kako bi iskazali svoju ljubav i naklonost. Pas ponekad može da primora vlasnika i skoro zatvorenih očiju, samo kako bi mu pokazao da je tu za njega i da ga voli.

2. Psu je nešto potrebno

Pas ne može da govori pa se koristi dugim i intenzivnim pogledom kako bi pokazao vlasniku da mu je nešto potrebno. Možda gladuje jer kasnite dva minuta s večerom. Možda želi da izađe u šetnju. Možda je izgubio svoju dragocenu loptu ispod frižidera, a vi jedino možete da je dohvatite.

3. Vlasnik jede nešto

Ponekad je jedini razlog zašto pas bulji u vlasnika taj što vlasnik jede nešto. Ako vlasnik ima nešto u ustima, pas to želi da dobije. To što nikada u životu nije probao čips ne znači da ne želi da vam pomogne da odmah dovršite tu kesicu.

4. Pas je agresivan

To nije uobičajeno, međutim, može se dogoditi. Ako pas stvarno jako zuri, ima ukočeno držanje i oči koje ne trepću, onda pokazuje znakove agresije. To se može dogoditi ako vlasnik posegne za njegovom hranom ili igračkom koju pažljivo čuva. U ovom bi slučaju trebalo brzo da bude jasno šta se događa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading