NAPRAVITE SAMI ANTIRID KREMA OD HAJDUČKE TRAVE! Briše bore, osvežava lice, regeneriše i zateže kožu
Foto: Printscreen/pinterest

Hajdučka trava je široko rasprostranjena biljka, koja ima neverovatne blagodeti za kožu. Osvežava je, a kada od ove biljke napravite domaću kremu imaćete moćnog saveznika za sprečavanje pojave bora na koži.

Zašto koristite veštačke kreme protiv bora pune toksičnih hemikalija, a koje koštaju čitavo bogatstvo, kada možete sami da napravite svoje, koje su mnogo bolje za vašu kožu i celokupno zdravlje? Neki ljudi imaju iritaciju kože od stolisnika, pa je dobro ovu kremu testirate na neupadljivom delu tela, kao što je unutrašnjost zgloba, i sačekate najmanje 48 sati pre nego što je nanesete na lice.

Recept za domaću kremu protiv bora, od hajdučke trave:

Potrebno je:

2 kašičice sušenog cveća i lišća hajdučke trave, ili 4 kašičice svežeg cveća i lišća hajdučke trave
1 šolja vode
3/4 šolje ulja slatkog badema ili ulja semenki kajsije
2 kašike prečišćenog pčelinjeg voska

Priprema:

Prokuvajte vodu i prelijte je preko hajdučke trave. Pokrijte smesu i pustite da se kuva 10 do 20 minuta. Procedite hajdučku travu, zadržavajući vodu u kojoj se kuvala. Ostavite po strani. Sipajte ulje i dodajte pčelinji vosak u mericu, postavite je u lonac i prelijte je vodom tako da voda seže otprilike do pola merice. Zagrevajte smesu dok se pčelinji vosak ne otopi, a zatim odmah uklonite mericu sa vatre.

Ostavite minut-dva da se ohladi, ali ne duže, jer će pčelinji vosak početi da se stvrdnjava. U blender sipajte proceđenu vodu od hajdučke trave, poklopite i započnite mešanje velikom brzinom. Dok blender radi, polako sipajte smesu pčelinjeg voska kroz rupu na poklopcu blendera. Smesa će početi da se zgušnjava nakon što ubacite oko tri četvrtine pčelinjeg voska.

Kada se pčelinji vosak potpuno izmeša, odmah sipajte losion u staklene tegle. Pomoću špatule uklonite preostalu kremu iz blendera. Krema traje oko 3 meseca i najbolje se čuva u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading