NA DIJETI STE? Onda ova kafa nije za vas
Foto: Alo.rs/V.Đ.

Nema ništa lepše od ugodne hladne kafice, negde na terasi uz more, u dubokoj hladovini - zar ne? Ovaj omiljeniji napitak, posebno s dolaskom toplijih dana, sinonim je letne razbribrige jer ne samo da nam nudi osveženje nego i podiže energiju u trenu.

No, ako ste na dijeti ili planirate/priželjkujete smršati, onda ga definitivno morate zaobići. Zašto? Jer u sebi sadrži skrivene šećere i brojne kalorije!

Blogerka Amanda Meixner, koju na Instagramu prati 630 hiljada pratilaca koji obožavaju njene savete o ishrani i vežbanju, objavila je fotografiju koja otkriva koliko pojedine (ukusne) namirnice mogu debljati. Na našu sreću, uvijek nam nudi neku alternativu - zdraviju i vitalniju.

I dok spomenuta hladna kafa, tj. kapućino, sadrži obilje šećera, sirupa, kalorija i mleka, a najmanje kofeina, svima omiljena Mocca prosečno sadrži oko 400 kalorija i 61 gram šećera, a gotovo nimalo kofeina, najbolja alternativa je hladna kafa s kokosovim mlekom, jer sadrži svega 25 kalorija i 2 grama šećera.

'Kokosovo mleko je izvrsno za pripremu gotovo svih vrsta kafa, a posebno se preporučuje ako želite li smršati, jer nema skrivenih kalorija i šećera", savjetuje Amanda.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading