STARO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, provereno dobre
Foto: Youtube/Printscreen

Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi. 

Potrebno je:

  • 700 g krompira
  • 400 g mlevenog mesa po izboru
  • so, paprika, peršun, mirođija
  • 1 čen belog luka 
  • 1 struk praziluka
  • 1 paradajz
  • 2 jajeta 
  • 500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.

Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.

Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading