Uvek ćete ih praviti na ovaj način: Sastojak zbog kog će krompirići imati neodoljiv ukus
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  oljušten i iscekan na kriške krompir, količina zavisi od broj osoba za koliko spremate
  • 2 kašičice senfa
  • 4 kašičice meda
  • biber i so po želji
  • ulje za podmazivanje pleha
  •  2 kašika putera

Priprema:

U činiju dodajte biber i senf i pomešajte dok se ne sjedine, a potom im dodajte med. U međuvremenu, u rerni zagrejte pleh u kojem ćete peći krompir. Njega namažite uljem i soli i puterom. 

Kada se pleh malo ugreje, u njega stavite isečen krompr i prelijte sa polovinom smese od meda i senfa. Posle 20 minuta, kada krompir bude već pri kraju pečeja prelijte ga sa ostatkom smese na svakih 5 minuta.

To će učiniti da krompir bude hrcave korice. Krompr pecite sve dok ne potrošite smesu i ona ne upije u koricu krompira, te dobije lepu braonkastu boju.

Komentari (0)

Loading