Ukus će vas oduševiti: Napravite juneću čorbicu za celu porodicu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g junećeg mesa
  • dve kašike maslinovog ulja
  • dve šargarepe
  • glavica luka
  • tri manja krompira
  • koren celera
  • dve kašike griza
  • žumance
  • peršun
  • so, biber

Priprema: 

Izrezati junetinu na manje kockice i staviti da se kuva (ili propržiti). U drugoj šerpi na puteru desetak minuta propržiti sitno seckani luk, šargarepu i celer. Dodati krompir sečen na kockice i sve naliti vodom.

Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa u njega dodati i meso.

U činiji pomešati griz, malo vode i žumance. Mešavinu sipati u supu uz neprestano mešanje, dok se supa ne zgusne. Začiniti još, po ukusu.

Komentari (0)

Loading