Idealna kombinacija: Piletina u sosu od pečuraka
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g šampinjona
  • 150 ml neutralne pavlake
  • malo svežeg peršuna

Za marinadu:

  • 2 kašike jogurta
  • 2 kašike senfa
  • 3 kašike soka od limuna
  • so, biber

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za marinadu, a zatim uvaljajte piletinu sa svih strana, poklopite je i ostavite da odstoji, minimum, dva sata u frižideru. Zagrejte malo ulja u tiganju, pa piletinu pržite sa obe strane i to po nekoliko minuta, sve dok ne porumeni.

Nakon toga, dodajte pečurke koje ste prethodno isekli na listiće, pa dinstajte sve zajedno, sve dok višak tečnosti od šampinjona ne ispari.

Prelijte neutralnom pavlakom, dodajte začine po potrebi i pustite da se krčka na umerenoj vatri još 20-ak minuta. Kada bude gotovo, pospite iseckanim svežim peršunom i služite dok je još toplo, uz prilog po želji.

Komentari (0)

Loading