Vreme je da pojedete nešto "na kašiku": Čorba od paradajza i pirinča
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • dve kašike ulja
  • glavica crnog luka
  • veća šargarepa
  • kašika šećera
  • dve kašike sirćeta
  • 400 g paradajz pelata
  • litar bistre supe
  • 150 g pirinča
  • so, biber, peršun

Priprema:

U šerpi zagrejati ulje, pa propržiti sitno seckan crni luk. Dodati rendanu šargarepu, mešati minut-dva, pa posoliti, pobiberiti, pošećeriti i umešati sirće.

Mešati još minut, pa dodati usitnjen paradajz, bistru supu i pirinač. Poklopiti i kuvati uz mešanje još pola sata, odnosno dok pirinač ne bude gotov. Poslužiti dok je toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading