Ukus koji oduševljava: Napravite pica burek (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Peciva i testa su nešto što izbegavamo, a toliko volimo. Vruć burek sa hrskavim korama mnogima je najdraži način da započnu dan.

Iako se kod nas najčešće jede onaj sa mesom ili sirom, a neki vole i slatke varijante, nema sumnje da će vas pica burek oduševiti. Bogat nadevom od sira, šunke i pečuraka, držaće vas sitim sve do ručka. 

Hrskavi zalogaji idealano idu uz šolju jogurta, a ovakvom doručku posebno će se obradovati mališani. 

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g šampinjona
  • 120 ml ulja
  • 250 ml mlake vode
  • 150 g kečapa
  • pola kesice praška za pecivo
  • origano

Priprema:

Za burek, ukoliko imate, kosristite okruglu tepsiju koju ćete malo nauljuti. Na dno stavite jednu koru i malo poprskajte ulje. Naredne dve kore zgužvajte i nauljite, pa ih stavite na prvu koru. Postupak ponovite dok ne potrošite polovinu kora.

U mlaku vodu dodajte prašak za pecivo, pa tom vodom isprskajte naslagane kore. Nakon toga stavite kečap, poređajte šunku, rendani kačkavalj, pečurke i po ukusu dodajte origano.

Preostale kore nauljite i poprskajte sa malo vode, pa ih gužvajte i ređajte.

Postupak ponavljate sve dok imate kora. Pecite u rerni na 200 C nekih pola sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading