Brzo i ukusno: Najkremastiji čokoladni kolač sa slatkom pavlakom
Foto: Youtube/Printscreen


Sastojci i priprema:

  •  5 jaja
  •  8 kašika šećera
  •  100 gr. čokolade za kolače
  •  200 gr. margarina
  •  4 ravne kašike brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  korica limuna
  •  prstohvat soli
  •  100 ml. mleka
  •  5 kašika instant čokoladnog praška - neskvik ili slično
  • (za zamenu može i čokoladno mleko)
  •  500 ml. slatke pavlake
  •  50 gr. margarina
  • 100 gr. čokolade

Prvo rastopite 200 gr. margarina sa 100 gr. čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.

Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju.
Umutite cela jaja sa šečerom dok ne postanu penasta.

Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin.

Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25 - 30 minuta.
Vrelu koru prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.

Kuvajte oko 3 minute slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore.

Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.

Isecite kocke i poslužite. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading