Bez kuvanja i konzervansa: Hladno ceđeni sok od grožđa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  5 kg. grožđa (crnog. slatkog)
  •  100 gr. običnog šećera ili 200 gr. fruktoze ili 10 kašika meda
  •  600 gr. limuna (može i sa limuntusom pola-pola)
  •  1 litra vode

Ovaj sok možete praviti i sa više vode, šečera i limunske kiseline ako želite da naparvite ekonomičniji sok.

Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Rukama dobro izgnječite i ostavite da stoji oko sat vremena da ljuske puste boju.

Procedite kroz gazu, dodajte isceđen limun i šećer ili fruktozu. Dodajte i vodu. Mešajte da se šećer istopi. Možete podmah piti, ovako pripremljen ne sme da stoji duže od dva dana u frižideru. Čuvjte ga u zamrzivaču u plastičnim flašama i kada vam se pije izvadite.

Komentari (0)

Loading