Jednostavne za pripremu: Pohovane tikvice sa parmezanom i susamom iz rerne
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  2 srednje tikvice
  •  4 jaja
  •  150 gr. parmezana
  •  3 kašike susama
  •  5 kašika prezli
  •  3 kašike brašna
  •  so
  •  ulje (2 kašike za jednu tepsiju tikvica)

Tikvice dobro operite i narežite na kolutove ili uzduž. Posolite i ostavite da otpuste vodu pa procedite.

Izmešajte brašno, prezle, parmezan, susam posebno umutite jaja i posolite ih.
Svaku tikvicu umočite u jaja, mešavinu od parmezana, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte tikvice u pleh sa pek papirom, na svaku stavite koju kap ulja pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 - 25 minuta. Uživajte dok su tople ali i ohlađene su super. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading