Torta sa breskvama i malinama - Prava voćna poslastica, savršeno osvežavajućeg ukusa
Foto: Foto: Youtube/printscreen

Sastojci

300g mlevenog plazma keksa

4 breskve
½ kg malina
2 pudinga od vanile
½ l mleka + 10 kašika mleka
3 kašike šećera
150g putera
500ml slatke pavlake

Priprema

Očistite breskve, izblendirajte ih i pomešajte sa plazma keksom. Rastopite 100g putera, dodajte u keks sa breskvama i mešajte dok se ne sjedini.

Okrugao pleh prečnika 25cm namažite tanko puterom i rasporedite pripremljenu masu.

Stavite ½ l mleka da se kuva, pomešajte u činiji 2 pudinga, 3 kašike šećera i 10 kašika mleka. Kad mleko provri sipajte puding u mleko i stalno mešajući kuvajte 2-3 minuta.

Dodajte 50 gr. putera u vruć puding i promešajte da se sjedini. Prohlađen puding rasporedite preko mase sa keksom i breskvama.

Kad se puding potpuno ohladi rasporedite oprane i oceđene maline i odozgo stavite umućen šlag od slatke pavlake. Ostavite tortu u frižideru najmanje sat vremena pre služenja. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading