POSTOJI JAK RAZLOG Evo zašto su scene iz "Kuće zmaja" delovale mračno (FOTO)
Printscreen

U poslednoj epizodi "Кuće zmaja" ("House of the Dragon") se smračilo kada su jedni likovi krali zmajeve, a drugi donosili incestuozne životne izbore. Sve je to urađeno pod okriljem mraka, što je mnoge gledaoce navelo da se zapitaju da li su im televizori pokvareni.

Ali naravno da nisu. U pitanju je bila kreativna odluka reditelja Migela Sapočnika, koji možda ima mačje oči, jer ovo je drugi put da režira epizodu u franšizi "Igre prestola", a da gledaoci čkilje u ekran.

Još 2019. godine Sapočnik je režirao „Dugu noć“, koja je zaista bila jako duga, a u kojoj je okupio mnoge likove iz "Igre prestola" da konačno okončaju invaziju Noćnog kralja na Vesteros. Zombiji su obezglavljeni. Voljeni likovi su dočekali svoj kraj. Imali smo blago incestuoznu romansu. I sve je izgledalo kao da je snimljeno objektivom na kome je i dalje poklopac piše Telegraf.

U to vreme, Sapočnik je insistirao da je to tama koja vlada širom zemlje, a ne greška. I HBO Max insistira na istom i ovog puta.

- Hej ljudi, hvala vam na vašim komentarima za noćnu smenu u "Kući zmaja", da je sedma epizoda bila tamna na vašem ekranu. Zatamljeno svetlo je bilo svesna kreativna odluka. Hvala! - napisali su iz HBO Max Help na svom Tviteru.

I to je vrlo lako razumeti. Filmski stvaralac ne razmišlja o proizvodu koji se isporučuje na vaš telefon, TV ili tablet. Razmišlja o materijalu koji ima u prostoriji za montažu dok završava epizodu.

VIDIM SAMO EURE Marina Visković postala lajfkouč, pa delila savete pratiocima

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading