NAJVEĆI FESTIVAL U REGIONU Saša Mirković otkrio sve detalje o "Beoviziji" 2022!
Promo

Bukti estradni rat između producenta i menadžera Saše Mirkovića i RTS. Mirković je saopštio da će njegova producentska kuća “Megaton” organizovati festival “Beovizija”, i da se on seli na drugu televiziju. Iz Javnog servisa su, sa druge strane, naglasili da jedino oni imaju pravo izbora srpskog predstavnika na “Evrosongu”.

– “Beovizija” je jedna, jedinstvena, od 2003. godine, i njen vlasnik je “Megaton”, a RTS je koristio našu licencu – objašnjava, za “Novosti”, Mirković.

Mi smo “Beoviziju” napravili i pre nego što je Evropska radiodifuzna unija (EBU) dala pravo RTS da se vrati na “Evrosong”, posle sankcija. Prvi pobednik “Beovizije” 2003. je bio Toše Proeski. S obzirom na to da je to tad bila državna zajednica, bili smo i vlasnici “Montevizije”. Birao se zajednički predstavnik – jedne godine u Podgorici, jedne u Beogradu. Posle razdvajanja Srbije i Crne Gore, “Beovizija” je nastavila kao referentni festival, a “Monteviziju” više ne radimo. EBU prvo ponudi pravo nacionalnom emiteru u zemlji, ukoliko postoji Javni servis. Ako on odbije, oni nude drugom emiteru koji ima nacionalnu frekvenciju. Ukoliko procene da RTS to ne radi kvalitetno, to može sutra da bude Pink, Prva, B92, Hepi… RTS ima licencu koju može EBU da mu oduzme i dodeli drugom emiteru.

Mirković dodaje da se ne postavlja pitanje bitisanja “Beovizije”. Naglašava da je to ozbiljan festival na kom je iznedreno mnogo dobre muzike, ali da su poslednjih nekoliko godina i dolaskom Olivere Kovačević na mesto urednika zabavno-rekreativnog i sportskog programa RTS, učestale raznorazne nameštaljke koje on i izvršna produkcija vide, ali ne žele u tome da učestvuju:

– Sistem glasanja vodi RTS. To smo prepustili njima, baš iz razloga što ne želimo da učestvujemo u mahinacijama koje Olivera sprovodi. Ona namešta žiri, raspiše konkurs i kaže da će RTS da odabere predstavnika. Ne može RTS, pobednika bira publika!

Menadžer ističe da cela priča nema veze sa njegovim bliskim saradnikom Acom Lukasom koji je odlučio da se ne prijavi na “Beoviziju”, već na RTS, jer želi da ide na “Evrosong” i predstavlja Srbiju.

– Sličnu priču sam imao 2007, kad sam ceo tim bukvalno progurao da ode sa Marijom Šerifović i sa mnom u Helsinki – kaže Mirković. – Zamislite šta bi se desilo da nismo osvojili prvo mesto. Bio bih najveći krivac. Lukasa podržavam maksimalno. On je najveća zvezda Balkana. Vole ga i Srbi, i Bosanci, i Hrvati, i Slovenci, i Makedonci, cela naša dijaspora. Odmah ima veću podršku nego svi drugi, i lakše je sa njim pobediti nego sa Marijom.

Ne želi producent još uvek da otkriva na koji kanal se seli “Beovizija”.

– Takav je dogovor. Biće javnost blagovremeno obaveštena. Naravno, nacionalni je emiter.

POBEDNIKU 50.000 EVRA I ALBUM

FESTIVAL “Beovizija” će biti održan u februaru, a tačan datum biće određen zavisno od toga kad RTS bude pravio svoj izbor. Pobednik “Beovizije” dobija, navodi Mirković, 50.000 evra i snimanje albuma za “Megaton” i “Hajp” produkciju. Drugoplasiranom sledi 30.000 evra i jedna pesma, a trećem 20.000 evra i, takođe, pesma.

MUZIČKA SMOTRA CELOG BALKANA

“BEOVIZIJA” će, kaže Saša, ostati festival popularne muzike.

– Za samo jedan dan dobili smo 140 prijava – podvlači Mirković.

– Znaju da je to najveći festival u regionu. Kao hrvatska “Dora”, samo što smo mi malo veći. Pustićemo da učestvuju ljudi iz svih zemalja regiona. “Beovizija” će postati “Balkanovizija”, gde će doći dobri kompozitori i dobri izvođači.

BONUS VIDEO:

ODLAZIŠ IZ ODNOSA KAD NISI SREĆAN! Jovana Jeremić progovorila o krizi u braku, uživo u programu se dotakla teme o razvodu i priznala bolnu istinu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading