Aco Pejović
Ata Images

Film „Toma“ koji se na umetnički, a ne dokumentarni način bavi likom i delom legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića, i koji bi beogradsku premijeru trebalo da ima 30. septembra, na dan kada je pevač preminuo pre 30 godina, ne prestaje da intrigira javnost.

Iako smo saznali glumačku podelu i u nekoliko navrata videli koliko protagonisti Milan Marić i Tamara Dragičević liče na Tomu Zdravkovića i Silvanu Armenulić koje glume, pitanje ko im je pozajmio glas u scenama pevanja kao da još uvek visi u vazduhu.

ACO PEJOVIĆ PEVA, A MILAN OTVARA USTA Otkrivene tajne filma o Tomi Zdravkoviću!

Vladimir Marković

 

Jasno je da idejni tvorac filma, producent i kompozitor muzike Željko Joksimović ništa u svojoj karijeri ne prepušta slučaju, pa je tako rešio i da ovaj projekat uradi do perfekcije. To nam je potvrdio i izvor blizak pevaču, koji je za Alo! otkrio ko peva u filmu „Toma“.

- Iako je Željko pisao muziku i pored činjenice što je odličan pevač i što bi mogao da žargonski rečeno skine Tomu, on je želeo da u scenama pevanja ima što je moguće autentičniju boju glasa velikog Tome, a sve to pod uslovom da se ne puštaju njegovi originalni snimci sa ploča i kaseta - počinje izvor za Alo! i dodaje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

- U masi mladih pevača koji dolaze sa juga i imaju Tominu emociju i boju u glasu, nekoliko njih je bilo u užem izboru. Među prvima na probu su došli Nemanja Nikolić i Stevica Anđelković, za koje se često govorilo da su po interpretaciji veoma slični Zdravkoviću. Naći idealnog Tomu nije bilo nimalo lako, kao ni glas koji će pevati Silvanu, ali na kraju celu stvar presekao je sam Joksimović.

- Željko je bio taj koji je odlučio da Milanu Mariću u scenama pevanja glas pozajmi Aco Pejović, dok Tamarine deonice peva Suzana Dinić. Pejović koji je sposoban da Zdravkovića skine gotovo u originalu bio je oduševljen ponudom jer je i sam veliki poštovalac njegove muzike i lika, a i sam je obradio jednu njegovu pesmu, dok na svojim nastupima često peva najveće hitove ovog estradnog boema - kaže izvor za Alo!.

ACO PEJOVIĆ PEVA, A MILAN OTVARA USTA Otkrivene tajne filma o Tomi Zdravkoviću!

Alo

 

Pozvali smo glavnog glumca Milana Marića i pevača Acu Pejovića da ih pitamo kako su sarađivali na ovom projektu i šta su jedan od drugog naučili, ali oni do zaključenja ovog broja nisu odgovarali na naše pozive i poruke.  

BONUS VIDEO:

ŠAKO ZA SVADBU SINA ISKEŠIRAO PARA U VREDNOSTI JEDNOG STANA Polumenta pevao cele večeri, a ovako su izgledale njegove ćerke i supruga!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
tereza

25.09.2021 18:43

jos se secam price kako je siromahu dao svoje cipele a romkinji cvecarki svotu novca