Deni Masterson
Profimedia
Deni Masterson

Profimedia

Deni Masterson, Foto: Profimedia

Priča o zlostavljanjima pokenula se pre nekoliko meseci. Prva od četiri navodne žrtve iz sajentološke sekte koja je pod imenom i prezimenom dala izjavu za medije bila je Krisi Karlen Brihel. Ona je optužila je glumca da ju je silovao dok su bili u vezi, početkom 2000 godine. Policiji je rekla da je bila onesvešćena, a kada se probudila, shvatila je da je Deni siluje.

- Tada mi je stavio ruke oko vrata i gušio me je dok se nisam ponovo onesvestila - rekla je Krisi. Ona tvrdi da ni vrh crkve, ni policija nisu reagovali. 

Inače, glumac je tada izjavio da nije bio upleten u bilo kakve sumnjive radnje i dodao je da su lažne optužbe potekle od Leah Remini, koja je ohrabrila jednu od žena da glumca prijavi policiji i da sve ima veze sa njegovom otvorenom posvećenošću sajentologiji. Bivša članica sajentološke crkve, glumica Leah Remini je prva otkrila priču jedne od žrtava u svojoj dokumentarnoj seriji.

- Policija govori da je Deni pod istragom, ali to je laž. Njega istražuje detektivka koja redovno odlazi na sajentološke sastanke i druženja - rekla je ona. Ostale žrtve se nisu još oglašavale.

Inače, Deni Masterson je do sada snimio dve sezone Netflixove serije "The Ranch" u kojoj glumi uz Aštona Kučera sa kojim je glumio i u populrnoj seriji "Vesele sedamdesete". Ipak, on se u trećoj sezoni neće pojaviti jer je prekinuta svaka saradnja sa njim zbog skandala koji je potresao javnost.

- Producenti serije "The Ranch" otpisali su lik Denija Mastersona iz treće sezone. Juče je bio njegov posljednji dan na poslu - objavili su iz Netfliksa. Glumac koji je najpoznatiji po ulozi Hajda u seriji "Vesele sedamdesete" koja je bila jedna od popularnijih u našoj zemlji negira sve.

- To su besmislene laži i veselim se trenutku kada ću potpuno da očistim svoje ime - kaže glumac.