Vlasta Velisavljević
Nenad Vujanović
Vlasta Velisavljević

Nenad Vujanović

Vlasta Velisavljević, Foto: Nenad Vujanović

Mnogi su misslili da će i u 100 godini igrati u pozorištu, jer kako je govorio, voleo je druženja i ne postoje ljudi s kojima ne razgovara. Dok je bio živ govorio je da mu je život uvek davao drugu šansu i da je uz dobre ljude izašao na pravi put.

Za 94 godine, koliko je imao kada je preminuo, proživeo je mnogo toga. Hapšenje, da ga se žena odrekne, ali i divnih momenata, puno uloga, nagrada i to da je jedan od najomiljenijih glumaca današnjice. Vlasta Velisavljević, kako je govorio, nikada nije osećao gorčinu, srce mu nije bilo zatrovano mržnjom, a širok osmeh i optimizam nosi kao najsjajniji orden.

Na njegov šarm niko nije ostao ravnodušan. Na Dorćolu gde je živeo družio se od naroda sa pijace do istaknutih umetnika. Scena je bila njegov pokretač, a poslednje dane pre nego što se zarazio koronavirusom provodio je uz televizijski program, gledajući filmove i serije sa mnogim kolegama koji više nisu među živima.

Sebe nikada nije smatrao velikom zvezdom. Bio je skroman, a aplauzi publike mu gode jer je to pokazatelj da radi ono što najviše voli. Kada stane na daske koje život znače, tada ne zna za godine. Osećao je polet i raspoloženje. Iako mu ćerka Dubravka i unuka Žana žive u Americi, njihove zagrljaje uvek dugo pamti.

PROČITAJTE JOŠ: