Miroslav Mika Aleksić
Printscreen/ RTS

Voditeljka Jovana Jakić rekla je uživo u Jutarnjem programu Happy televizije da su se "bludne radnje" događale i u školi Bate Miladinovića, mentora Mike Aleksića. Jakićeva (46) je pohađala obe škole i rekla da iz obe nosi užasna iskustva.

Miladinović je osnovao školu Radio Beograda za glumu, Mikina škola bila je njen svojevrsni nastavak, a voditeljka je kazala da se u obe odigravalo "sistematski postavljeno zlostavljanje". Dok je Aleksić trenutno optužen za 15 krivičnih dela, Miladinović je preminuo 1997. zbog čega voditeljka kaže da se dvoumila da li da uopšte progovori, jer on više nije tu da se izjasni o optužbama.

Sigurno da niko od devojaka koje su zlostavljane nije bio „slaba ličnost", jer mnogi osetljiviji su pre toga „otpali“ i odustali. Jedna od jačih koja može da izdrži taj pritisak i da se izbori da ne bude uzmemiravana, bila je je Branka Katić, i to je jedino ime koje ću spomenuti, kaže voditeljka.

"Ja sam kod Bate Miladinovića bila najmlađa i videla sam bludne radnje koje su se dešavale pred svima nama. Bata Miladinović je naterao devojčicu koja je tada imala 12 ili 13 godina da pročita tekst za koji je morala da bude nagnuta napred, dok joj je on stajao iza leđa i masturbirao. Ona je plakala, ali nije smela da prestane da čita dok on ne završi, a njega su očigledno te suze još više uzbuđivale. Sećam se kada ta devojčica nije dala da njena mlađa sestra pređe u stariju grupu i obe su se ispisale iz škole. Ako znate da je decu sramota da kažu kada dobiju jedinicu, zamislite tek da treba da kažu da su seksualno uzb

Jovana Jakić

Printcreen/Youtube

Jovana Jakić, Foto: Printcreen/Youtube

- Ja sam bila u nedoumici da li da progovorim, kaže se kod nas, o pokojniku samo najlepše. Onda me je sveštenik ispravio - o pokojniku samo istina - rekla je ona.

Milena Radulović i Mika Aleksić

Alo.rs/ATA Images

Milena Radulović i Mika Aleksić, Foto: Alo.rs/ATA Images

- Iz mlađih grupa prelazio si u starije, onda si tamo najmlađi. I nije to kikotanje bilo smeh, podsmeh, ta deca su takođe to preživela - dodala je ona.

I Bata i Mika su imali ideju da glumica mora da bude lepa, što je bilo fašistički, ali tada to nismo shvatali, kaže voditeljka.

"Mene je Bata Miladinović takođe prozvao da pročitam taj tekst, uspela sam da se ne naginjem zato što sam ga znala napamet, ali sam imala neprijatnost, to je za mene bila trauma. Nisam rekla roditeljima za zbog čega, bilo me je sramota. Mika Aleksić je monstrum koji me držao za vrat, usmeravao glavu ka grupi i pitao da li ja mislim da sam lepa kao osetale devojčice. A ja tada sa viškom kilograma, možete da pretpostavite kako sam se osećala“.

Tada je jedna devojčica rekla roditeljima šta se dešavalo u školi, oni su to prijavili, zatim je Bata Miladinović otkazao časove. Svi roditelji su se okolomili na devojicu i njene roditelje.

"Govorili su da je je bolje da pripaze na svoju ćerku "vrcu“, "šmizlu“, zato što je stavila maskaru, a da su oni izgubili vrsnog pedagoga zbog nje. Tada vidite da idete "biciklom na Rusiju“. Ja sam stalno pričala o tome, ali od ljudi nisam dobijala nikakvu reakciju. Javio mi se reditelj koji je rekao, pa ove priče slušamo 20 godina. Ali niko nije imao dokaze da podnese tužbu. Saslušaju te,i to je to, ipak je on guru i velikan. Sada su naša deca bezobraznija, ja sam moje vaspitala tako da to što neko ima 60 godina ne znači da treba da mu veruješ da je dobar i da nije kreten. Treba da poštujemo ljude koji su umni i koji to zaslužuju", kaže voditeljka.

Da podsetimo, reditelj Bratislav Bata Miladinović osnovao je školu glume 1949. godine. Bio je dramski pedagog i profesor glume, dok su generacije glumaca ovde stekle su svoja prva znanja .Među njima su Neda Arnerić, Ružica Sokić, Renata Ulmanski, Stojan Dečermić, Milutin Butković, Svetislav Goncić...

Dramski pedagog, profesor glume i reditelj Bratislav Bata Miladinović 1949. godine je osnovao školu glume. Generacije glumaca stekle su svoja prva znanja od Bate, i neki od njih su Neda Arnerić, Ružica Sokić, Renata Ulmanski, Stojan Dečermić, Milutin Butković, Svetislav Goncić.

Komentari (4)

Lara

19.01.2021 16:17

Ubijte skota.

mica

20.01.2021 11:34

jednostavno nisi bila kapacitet za takvu skolu zato si i zavrsila na hepiju

Skandal

20.01.2021 15:01

@mica - Ovo je komentar na prepricana zverstva?? Svaka cast...

per aspera ad astra

20.01.2021 18:47

@mica - Nije ti lako, do podne mrzis sebe, a posle CEO SVET!