ČLANOVI BENDA LEB I SOL ODUŠEVLJENI MUZIČKOM SCENOM U SRBIJI: Evo ko je njihov omiljeni srpski bend

Osmu nedelju zaredom, bend Monks koji predvodi Željko Mitrović, izbacio je novu numeru I spot za pesmu „Srećan put“

Željko Mitrović
Željko Mitrović, Foto: Pink

Ekipa beogradskog benda nije ni sanjala da će za tako kratko vreme zadobiti veliku popularnost, što svedoče milionski pregledi na you tubu, ali i pohvale kolega iz branše. Bend "Monks" , sastavljen od vrsnih muzičara, na čelu sa Željkom - snima, komponuje i producira 30 pesama za 30 nedelja, a svaku pesmu prati i video spot.

Posle osme numere, komentari i pregledi se broje milionskim ciframa, kako od pratilaca iz cele ex Yu, tako i od vrsnih muzičara i kolega iz regiona. 

Željko Mitrović
Željko Mitrović, Foto: Pink

Posebna čast, kako kažu članovi benda, bila je pohvala od muzičkih doajena Dirana, Gara i Garabeta Tavitjana, koji su izrazili su svoje oduševljenje bendom “Monx“ - video porukom. Dobro poznatau trojku čine: jedan od najboljih regionalnih bubnjara - Garabet Tavitjan , legendarni bubnjar grupe Leb i sol, i osnivač moderne ritmike i neparnih makedonskih ritmova –koji je svojim radom uticao na generacije sjajnih muzičara, ali i na svoje sinove Dirana i Garu koji nastupaju pod imenom Tavitjan Brothers. Diran se opredelio za klavir, samostalno stekao diplomu najprestižnije jazz muzičke akademije “Barklee College of music“ u Bostonu, dok je Garo nastavio očevim stopama i svoj muzički talenat izrazio kroz sviranje bubnjeva.

Željko Mitrović
Željko Mitrović, Foto: Pink

Ova uspešna i renomirana muzička porodica iskazala je duboko uvažavanje prema ostvarenjima koje Mitrovićev bend neprestano ostvaruje, svakom novom pesmom. “Nešto najbolje što je došlo iz Srbije u zadnjih deset godina!” “Fjužn fank saund na svetkom nivou – i spotovi, izvođači, ali naročito bas sekcija!” “Vrhunski aranžmani, top svirka i vokali” “Ovakva muzika, sa takvim zvukom i osećajem je nešto što nam je potrebno u ovom vremenu” – samo su neki od komentara prepunih podrške i oduševljenja ovih vrsnih muzičara, koji su svakako više nego opravdani.


Do sada Željko i ekipa su imali sedam neverovatnih fank-rok-pop-fjužn numera koje su zatresle kako starije muzičke znalce, tako i mlađe poklonike dobrog i kvalitetnog zvuka. Veseli fank tonovi koji preovladavaju, prevazilazili su onaj predhodni, a svaka nova numera otvarala je vrata onoj drugoj i sasvim zasluženo ubirala milione pregleda na Youtube-u.

Željko Mitrović
Željko Mitrović, Foto: Pink

Najnoviji muzički potez Mitrovićevog benda „Monx“ jeste numera „Srećan put“ – osma po redu. Za razliku od pređašnjih, gde razigrani gruv zove na ples, ovaj muzički potez je potpuno drugačiji. Balada koju aktivno boji vokal Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera, sada već stalnog člana benda „Monx“ u sebi sadrži zvuk današnjeg vremena, ali i uticaje prefinjenog gitarskog zvuka sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Snažno, emotivno i upečatljivo!

Ovaj nesvakidašnji poduhvat Željka Mitrovića, potvrdjuje da je pored svih ostalih ostvarenih ambicija i uspeha, Željko pre svega fenomenalan muzičar. Bend “Monx” i nova stvar “Srećan put” su samo još jedno Mitrovićevo pobedničko putovanje koje će doploviti do slušaoca koji željno očekuju novu hit-numeru, sa kojom mogu da otputuju na mesto gde dobra muzika stanuje.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi