Kejt Midlton
Foto: Alo/Profimedia

Javnost bruji o princezi od Velsa, nakon što je sinoć objavila potresan snimak u kome govori da ima kancer i da prolazi kroz preventivnu hemioterapiju.

Velika Britanija, ali i ceo svet ostali su u šoku zbog ovih informacija o omiljenoj princezi. 

Kejt Midlton, majka je budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva i majka njegovog princa Džordža. Pored toga, ona nosi titulu princeze od Velsa, vojvotkinje od Kornovola, kao i vojvotkinje od Rothesaya, grofice od Karika i baronice od Renfreva.Nakon smrti kraljice Elizabete kralj Čarls joj je dodelio titulu princeze od Vesla, koju je pre nje koristila princeza Dajana.

Kejt Midlton

Foto: Profimedia

 

Kejt se za princa udala u aprilu 2011. godine, a u trenutku udaje bila je najobrazovanije kraljevska nevesta, kao i jedina pučanka koja se udala za naslednika britanske krune u poslednjih 300 godina. 

Za razliku od ostalih princeza kraljevske porodice, Kejt nije bila plave krvi. Ipak, princeza dolazi iz dobrostojeće porodice, Midltonovi su smatrani srednjom klasom. Porodica njene majke se bavila rudarstvom.

Britansko plemstvo nije naročito simpatisalo Kejt, a prijatelji princa Vilijama ismevali su je jer joj je majka stjuardesa. 

Kejt je diplomirala istoriju umetnosti 2005. godine na Univerzitetu Sent Endru, a tu je i upoznala Vilijama, a pre udaje radila je u porodičnoj firmi koja se bavi marketingom i prodajom. 

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading