Zdravko Čolić
printscreen
Zdravko Čolić

printscreen

Zdravko Čolić, Foto: printscreen

Osim što su u njegovoj muzičkoj noći uživali kao i publika, pevači kažu da se Zdravko Čolić iz mase drugih umetnika izdvaja dobrotom, harizmom i glasom koji miluje.

Nakon što je pred beogradskom publikom izveo dva od pet koncerata, Zdravko Čolić do trećeg može malo da predahne. Publika sigurno neće jer se video-snimci sa koncerta koji su zabeleženi mobilnim telefonima nebrojeno puta iznova puštaju i kače na društvene mreže.

Iako veliki broj pevača na koncertu okupi kolege, kod Čole, čini se, oni potpuno zaboravljaju gde su, pa uživaju kao deo publike.

Aco Pejović

Printscreen/Youtube

Aco Pejović, Foto: Printscreen/Youtube

- Prva asocijacija mi je kada se pomene Čola da je najveći i najbolji. Puno njegovih pesama volim, ali najviše pesmu “Ivana”. Dosta Čolinih pesama izvodim na nastupima - rekao je Aco Pejović i dodao:

- Kada sam bio srednjoškolac, jednu Čolinu pesmu smo mnogo voleli i često svirali. Znam da je baš bila teška za pevanje i sviranje. Sada ne mogu da se setim tačno naziva, ali mislim da se ni Čola ne seća da ju je snimio.

22 šlepera dovezla opremu

Da ništa ne prepušta slučaju ni kada je vizuelni efekat u pitanju, bilo je jasno svima koji su uživali u svetlosnim efektima, balonima koji lete po čitavoj areni, LED ekranima i ozvučenju. Kako saznajemo, za to su bili potrebni meseci pripreme.

- Spektakularna bina, više od 200 m2 LED ekrana i preko 350 rasvetnih tela, 300 m2 bine i pista popločana LED ekranima. Pola kilometra aluminijumske konstrukcije, pirotehnika, a za zvuk preko 120 zvučnika ili bolje rečeno pola miliona vati - kaže naš izvor i dodaje:

- Produkcija teška preko 50 tona visi u Areni na više od 150 motora dovezena sa 22 šlepera. Za sve to je zaslužan „Skymusic Solutions“.

 

Prema rečima Pejovića, koji se sa suprugom odlično proveo na koncertu, njih dvojica su se upoznala pre mnogo godina u kafani.

- U biblioteci sigurno nismo. Poseban je osećaj upoznati takvu zvezdu i čoveka. Druželjubiv i duhovit i neko ko je za mlađe kolege jako dobar. Uvek je tu da udeli savet. Veličina od čoveka. Zato je tu gde jeste - ističe Pejović.

Kompozitor i pevač Aleksandar Milić Mili oduševljen je spektakularnim koncertom Zdravka Čolića, te nosi puno utisaka sa nastupa u Štark areni.

- Ceo život slušam Čolu. On ima zaslužen uspeh i epitet zvezde - naglasio je Mili, koji nikada nije imao prilike da sarađuje sa Čolićem.

- Pričali smo nekoliko puta, ali pošto obojica ne stižemo od posla, do saradnje nije došlo. Inače, mnogo je pesama koje volim, ali posebno mi je draga “Ti si mi u krvi”.

Na pitanje šta Čolića izdvaja od ostalih pevača, Milić je rekao da to nije samo jedna stvar.

Aleksandar Milić Mili

Jutjub printskrin

Aleksandar Milić Mili, Foto: Jutjub printskrin

- Nije samo pevanje, već i energija koju on nosi i širi. Osim toga, on nema nijedan skandal. Čola je primer kako zvezda treba da izgleda i možemo biti ponosni što ga imamo - kaže Mili, koji je Čolu upoznao davnih dana u Sarajevu kada je Milić bio na početku karijere.

Među onim mlađima koji su uživali na Čolinom koncertu, bila je i atraktivna pevačica Jelena Kostov.

Jelena Kostov

Alo!/Masanori Jošida

Jelena Kostov, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Oduševljena sam numerom “Kao moja mati”. Ne postoji osoba koja ne voli ovu pesmu. Čolu obožavam i baš sam uživala na koncertu - naglasila je Kostov.

Pre više decenija Čolića je u Sarajevu upoznala i pevačica Neda Ukraden, koja o svom sunarodniku ima samo reči hvale.

Neda Ukraden

printscreen

Neda Ukraden, Foto: printscreen

- On je moj jaran, divno sam se provela. Čola je ne samo vrhunski pevač i divan čovek već i simbol Jugoslavije. Uživala sam u večeri punoj emocija i nostalgije , naravno i njegovoj vrhunskoj interpretaciji ali i druženju sa Sarajlijama, koje nas je Čola okupio sve - naglasila je Neda, koja je na koncert došla sa ćerkom Jelenom i zetom Pecom.

Dok je izvodio svoje najveće hitove, Čoline kolege su pevala uglas sa publikom, đuskale, aplaudirale i vrištale. Najverniji fanovi binu su obasipali ružama, poklonima i slikama Čolića.