Marina Tucaković
Printscreen
Marina Tucaković

Printscreen

Marina Tucaković, Foto: Printscreen

Pored toga što se bori za sopstveni život, Marina je gledala kako je život njoj najdražeg bića ugašen i to maltene pred njenim očima.

Miloš Radulović, sin Marine i Aleksandra Fute Radulovića 1. decembra 2008. godine tragično je skončao u porodičnoj kući u centru Beograda. Marina je tada njega zatekla u beživotnom stanju i ta slika večno će joj ostati urezana pred očima.

Godinama je ćutala o svojoj boli i tome kako se sa time nosila sve godine.

“Majka nikad ne može da se pomiri sa gubitkom deteta. Možda se vremenom samo navikneš da živiš prazan, ali izlečenja nema. Pomiriš se, možda, u nekom momentu da je tako moralo da bude, ali nikada ne nađeš razlog. Zašto? Zašto baš tebi? Zašto tvoje dete? Samo nastaviš da živiš i radiš sa tim teretom, jer moraš”, napisala je Marina pre par godina u autorskoj kolumni za Informer.

Tucakovićka je samo jednom smogla snage i otvoreno govorila o trenutku kada je svog sina zatekla bez znakova života i kroz kakvu je agoniju tada prošla:

Marina Tucaković

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

” Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Prvog decembra će biti 10 godina od kako se to dogodilo. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Ode vam dete na eksurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć… On je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova… I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala”, rekla je Marina pre par godina u ispovesti za 1TV.

U stanju potpunog šoka, smogla je snage da javi saradnicima da se neće pojaviti na planiranom snimanju emisije:

“Taj dan je trebalo da idem u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila i trezvenosti. Samo sam napisala – Ja ne mogu da dođem u emisiju. Izvinite, meni je sin upravo umro. Imala sam toliko neke profesionalnosti i svesnosti da javim da me ljudi ne čekaju”, objasnila je.

Marina se tom prilikom osvnula i na sve ono što je došlo posle, kada su odneli Miloševo telo. Kako je rekla, rezultate obdukcije nije imala snage da vidi:

Pročitajte još:

“Nisam želela da vidim rezultate obdukcije. Šta mi to znači. Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo… Kakve to veze ima. To mi nije bitno. Ne interesuje me šta su mediji pisali. A to ako su pisali da sam loša majka… A šta to znači? Ja sam sa tom decom bila 24 sata. Imali su sve, vodila sam računa ali eto društvo ih je povuklo. Uvek se sve svali na roditelji. Uvek sam im pokazivala svoju ljubav. Možda je moja ljubav bila loša. Možda ne znam, da sam ih manje volela… Da sam stegla srce, da nisam davala kad traže… Možda se to ne bi desilo”, neutešno je govorila u svojoj bolnoj ispovesti.

Posle smrti sina Marina nekoliko meseci nije radila, povukla se u sebe i svoju bol. Ipak, shvatila je da ne može zauvek tome i vratila se pravljenju svojih čarolija na papiru. Kako je i sama rekla, prvi tekst koji je napisala posle ove tragedije bio je “Mami, mami da me omami” koji je otpevala Dara Bubamara i za kratko vreme postao je veliki hit.

Iako je utehu pronalazila u svom radu, bol je izjedala iznutra. Nakon nekoliko godina, obistinile su se i njene najcrnje slutnje koje je potiskivala sve vreme. Marina je saznala da ima kancer.

marina Tucaković

Foto: Instagram/printscreen

 Foto: Instagram/printscreen

“Ja sam znala da će se to meni desiti. Mnogo sam se loše osećala, mnogo sam se nervirala… Imala sam tu ranicu koju sam ignorisala… Ja sam znala da sam bolesna. Ali stvarno sam znala… Svesno nisam otišla kod lekara. Imala sam i privatnih problema i onda to čovek zanemari. Ja sam sebi nekako bila na poslednjem mestu”, rekla je Marina.

Tucakovićka još uvek bije svoju bitku koju joj je situacija sa koronom znatno otežala jer ne može ići u inistranstvo na terapije. Ipak, veru ne gubi. Snagu pronalazi u porodici i drugom sinu Milanu.

Milan je po pitanju karijere krenuo stopama svojih roditelja, te sarađuje sa brojim muzičarima širom regiona. Uspešno stvara hitove, ali isto tako uspešno ne ume da eskivira probleme o kojima je i sam govorio:

“Pa ispao sam majmun. Iskreno. Glup kao noć. Nikad nisam bio cvećka, nisu moji roditelji sad ođednom bili razočarani saznavši kako se njihov anđeo do deteta tako promangupirao. I njima i meni je bilo krajnje ponižavajuće. Ne zbog droge, već zbog načina na koji se to sve izdešavalo – rekao je on u intervjuu za “Telegraf JETSET”, objasnivši kako je reagovao nakon što su ga uhapsili zbog posedovanja droge.

Milan je uprkos svemu svestan svojih grešaka i svojoj majci je najveća podrška u njenoj borbi sa opakom bolesti.

Pročitajte još: