Doris Bizetić
Printscreen
Doris Bizetić

Printscreen

Doris Bizetić, Foto: Printscreen

Doris Bizetić je 2011. dijagnostikovana neizlečiva bolest multipla skleroza (MS), obolenje koje zahvata mozak i kičmenu moždinu. Od prvog trenutka oko nje su porodica i prijatelji koji joj osmehom teraju tugu, a ona se ne predaje – trudi se da bude majka i pevačica.

Ova autoimuna bolest donosi razne poremećaje, od blage ukočenosti i otežanog hodanja, do slepila i potpune oduzetosti. Doris je sa 26 godina saznala da je obolela.

Pročitajte još:

 

- U julu 2011. mi je iznenadno nestao vid na desnom oku, i onda su krenuli razni pregledi, terapije na očnoj klinici, magnetne rezonance... Ukratko - mučenje u svakom smislu, jer se nije znalo od čega je to. Moj suprug Džo je svakog dana, po dva puta dnevno išao s mnom na različite preglede. Često me je i tata vodio, mama i sestra Anita su mi pomogale oko čuvanje ćerkice, koja je tada imala samo godinu i po dana - poručila je ona i dodala da joj je u borbi dosza pomogla porodica.

Priznala je da je trpela velike bolove, a odradila je brojne preglede kako vi se utvrdilo o čemu je reč.

- Tačno na godišnjicu braka, ali i na datum rođenja moje bake Angeline, odnosno 23. aprila saznala sam da imam multipla sklerozu. Tada je doktor odlučio da i to dodatno proverimo punktiranjem kičme, odnosno vađenjem tečnosti kako bi bili sto posto sigurni. Uradili smo to, a ja sam već sledećeg dana imala snimanje spota za popularnu pesmu "Another Day'. Uspela sam da snimim, iako mi je bilo loše. Ako se zagledate u moje obraze, videćete da su crveni", poručila je ona svojevremeno.

Velika podrška na ovom teškom putu saznanja da boluje od teške bolesti bili su joj ćerka, suprug i porodica.

 

 

Komentari (2)

Ne kukaj

14.11.2018 19:35

Ne kukaj. Hodaj. Ozdravi

Ne lupetaj

14.11.2018 22:14

@Ne kukaj - Ne lupetaj, majke ti!