BIKOVIĆU UGAŠEN PROFIL NA DRUŠTVENOJ MREŽI IKS? Evo šta se desilo sa Tviter nalogom glumca, korisnici se odmah podigli na noge
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Producenti serije "Beli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da nastavi da igra Miloš Biković, otkazali su angažman našem glumcu pred sam početak snimanja, zbog oglašavanja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine.

Naime, Ministarstvo je 24. januara objavilo na društvenoj mreži Iks da srpski glumac i ruski državljanin "podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu".

- Biković podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni "Belog lotosa". HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo? - pisalo je u objavi ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova na društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži Iks, odnosno nekadašnjem Tviteru, danas se povela polemika da li je Milošu Bikoviću ugašen nalog.

Uprkos sumnjama, ipak nije reč o gašenju profila, već je glumac odlučio da se na neko vreme povuče s te mreže, prenosi "Kurir".

Podsetimo, Biković se povodom cele situacije oglasio saopštenjem:

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok su bombardovani moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja putem spoljnog uticaja stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti - naveo je glumac.

- Počastvovan sam što sam izabran da budem deo "Belog lotosa", serije koju veoma uvažavam i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - navodi se u reakciji Bikovića.

Portparol HBO saopštio je da će uloga koju je trebalo da igra Miloš Biković u seriji "Beli lotos" biti dodeljena drugom glumcu.

- Odlučili smo da raskinemo saradnju sa Milošem Bikovićem i uloga će biti dodeljena drugom glumcu - poručili su iz HBO, prenosi Varajeti.

Nakon što je Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine optužilo Miloša da je reč o "osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo", srpsko ministarstvo spoljnih poslova se takođe oglasilo i ukazalo na "potpunu neosnovanost tvrdnji".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading