Adam Adaktar
Foto: Alo/Alo

Adam Adaktar šokirao je javnost svojim ponašanjem i to mu nije prvi put.

Naime, samozvani "bog obrva" kako je sam sebi dao epitet, ovog puta otišao je korak dalje u svojim pehovima, pa je izvrgnuo ruglu jednu od najvećoih hrišćanskih svetinja - Hram Svetog Save na Vračaru.

Kao što se može videti i na njegovoj zvaničnoj Tiktok stranici, Adaktar je doneo carski tron na plato ispred Hrama, a u opisu snimka piše da je "stigao tron u Hram".

Inače, u pravoslavnim crkvama zaista i postoji tron, koji se nalazi sa desne strane u blizini amvona, kao i u oltaru (najsvetijem delu crkve). Carski tron inače služi da za vreme bogosluženja u njemu sedi episkop, te je svaki pokušaj predstavljanja sebe u tom smislu, krajnje degutantan.

Sa snimka se može zaključiti da je u pitanju bilo neko snimanje ili fotografisanje. Takođe mogu se primetiti i pogledi šokiranih prolaznika kojima nije bilo jasno o čemu se radi.

 

Kako saznaju domaći mediji, nekoliko vernika koji su u tom trenutku izlazili iz bogomolje, hteli su da pozovu policiju, duboko uznemireni scenom kojom su zatekli ispred samog Hrama.

Jedan od sveštenika iz Hrama takođe je bio zgrožen snimkom koji mu je prikazan. I sam je prokomentarisao ovu nepriličnu scenu.

- Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena - kazao je on za Kurir.

Podsetimo, Adaktar neprestano šokira javnost svojim izjavama pa je tako nedavno izjavio da mu je žao što ga je Marija Šerifović preduhitrila kada je u pitanju roditeljstvo preko surogat majke.

- Ne verujem u Deda Mraza, ali želim da mi se ispuni sve što sam zamislio. Neka bude četvrta beba, eto. Mislio sam da ću u Srbiji prvi napraviti ono što je Marija Šerifović, ali nisam se raspitao, ne znam da li može da se naruči i pol, ja bih samo muškarce - rekao je on jednom prilikom.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
cole

02.02.2024 14:03

Pa i Nikoli Teslu su tupaci ismejavali ,On nista ne zna ,,ali ako Zapad nesto propagira, ismejava. traba biti s njima.