Ivana Dudić
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Najradosniji hrišćanski praznik ujedno je jedan od najomiljenijih svima, pa i mladoj glumici Ivani Dudić.

Ivana je za Alo! otkrila kako se proslavlja Božić u njenoj porodici, a pošto je pravljenje česnice dovela do savršenstva, ne čudi što je upravo ona zadužena za taj važan deo ovog praznika.

Kao najznačajnije momente tokom praznične euforije Ivana je bez dileme navela vreme provedeno sa najbližima. Dodala je i da ne postoji ništa što bi moglo da zameni osećaj sreće i radosti koji se vidi na licima svih njenih ukućana.

- Božić u mom domu izgleda najčarobnije na svetu. Dan rođenja Isusa Hrista mi je omiljeni praznik jer se okupi cela porodica, baš kao i položajnik koga smatramo našim članom. Sve bude fenomenalno, osećamo samo sreću i radost. Obožavam Božić, najiskrenije - rekla je Ivana.

Osim talenta za glumu koji je pokazala u brojnim domaćim serijama i filmovima, Ivana poseduje i jedan skriveni - pravi je majstor za testo.

- Mene testo voli, zato sam ja ta koja mesi česnicu. Osim božićne pogače, jednako dobro mi uspevaju i ostali specijaliteti od testa, pa ih najčešće ja pravim. Godinama sam ja izvlačila novčić iz česnice, ali moram da naglasim da ništa nisam nameštala, već je bila reč o čistoj sreći - iskreno je rekla Ivana.

Poslednjih godina stvari su se promenile, ali ne zato što je lepu Ivanu napustila sreća, već što su u porodicu Dudić stigli novi naraštaji.

- Otkako smo dobili prinovu u porodici, odnosno otkako je moj brat dobio dve ćerke, one su počele da izvlače novčiće. Sigurna sam da ta tradicija i treba da se prenosi sa kolena na koleno, odnosno da mlađi članovi porodice izvlače parice, jer se oni i više raduju - istakla je naša sagovornica.

Kada je reč o najvažnijim i prvim asocijacijama na Božić, kod Ivane se ništa nije menjalo od njenog detinjstva - ostale su iste.

- Okupljanje cele porodice, bogata trpeza i, pre svega, božićni doručak, glavne su mi asocijacije na ovaj praznik. Sam taj događaj mi je nešto predivno. Inače postim ceo post, ali Božić ne volim samo zbog hrane na kraju posta, već baš zbog tog osećaja. Vreme provedeno sa porodicom je zaista dragoceno - zaključila je za Alo! Ivana.

Ivana Dudić

Marko Đoković

 
Vera u Boga i molitva mogu daleko da nas odvedu

Dudićeva se dotakla i teme narodnog verovanja koje kaže da će onaj koji izvuče novčić iz česnice imati novca tokom cele godine.

- Koliko radiš, toliko ćeš i da zaradiš. Od toga zavisi. Ali verujem u moć vere. Iz tog razloga veoma poštujem naše običaje, našu veru i veru u Boga. Verujem da molitva i zahvalnost sve mogu daleko da nas dovedu. Da li to izvlačenje novčića nešto znači, to ne znam, ali ja ga napravim da znači. Mi imamo i običaj da glava kuće otkupi novčić i sve ostalo po protokolu - otkrila nam je Ivana.

Za Božić uvek kod kuće

Kako nam je otkrila, glumica ima i jedno važno pravilo vezano za ovaj praznik.

- Sebi sam jednom rekla: „Ivana, sve može da se desi, ali da za Božić ne budeš kod kuće, to ne može!“. Obožavam taj praznični duh koji tada vlada - rekla je Ivana.

Piše: Olgica Kosovac

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading