Severina tužila Fejsbuk
Foto: Alo/Foto: Ataimages

S obzirom da se 2015. godine udala, pa zatim 2021. zvanično razvela od Igora Kojića, pevačica Severina bila je primorana da dva puta menja prezime, što joj je donelo i poprilične muke i turbulencije. 

Naime, baš u tom trenutku je nastao problem zbog kojeg je imala spor s društvenom mrežom Fejsbuk, da bi kasnije bio rešen u njenu korist.

Pevačica je pre dve godine prelomila, te donela odluku da se u javnosti isključivo predstavlja kao Severina, bez prezimena, jer smatra da je njeno ime nakon toliko godina karijere samo po sebi brend. To je značilo i promenu u predstavljanju na mrežama poput Instagrama i Fejsbuka, gde ona ukupno ima 2,3 miliona pratilaca.

- Kad se 2015. udala za Igora, Severina je na mrežama promenila svoje prezime, pa je, umesto Vučković, upisala Kojić. Međutim, nakon pet godina, kad se razišla sa suprugom, shvatila je da više ne želi da se javno predstavlja kao Severina Vučković, već samo kao Severina. Na Instagramu je to odmah odobreno, ali Fejsbuk je tada odbio njen zahtev uz obrazloženje da je naziv stranice često menjao imena, što je neuobičajeno kad su u pitanju javne ličnosti koje prati veliki broj korisnika - kaže sagovornik za Kurir.

Pevačica je tada odlučila da povede spor protiv pomenute društvene mreže.

- Onda je Severina preko zastupnika uložila žalbu i tako se poveo spor između nje i Fejsbuka koji je potrajao skoro dva meseca. Slučaj je rešen u njenu korist, pa je odobreno da se ubuduće njena stranica zove samo Severina. Inače, ona je u tome bila baš odlučna, pa je preko zastupnika i nekim medijima slala dopise da je ubuduće predstavljaju samo kao Severinu, bez navođenja prezimena, jer je to njeno umetničko ime. Znam da ju je menadžer savetovao da prijavljuju Guglu svaki elektronski medij koji je bude oslovljavao kao Severinu Vučković, ali ona to ipak nije želela da uradi - naveo je izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading