Muđa
Foto: Shutterstock/Foto: Alo/ilustracija

Srpski jutjuber Stefan Vuksanović, poznatiji kao Muđa, navukao je gnev korisnika društvenih mreža, a razlog je njegova izjava o manastiru Ostrog i cenama u prodavnicama koje se nalaze oko ove velike svetinje.

Naime, on je u jednom podkastu govorio o cenama ikona, brojanica i ostalih stvari koje se prodaju u crkvenoj prodavnici i to na kranje podrugljiv način, a ove skandalozne izjave razbesnele su mnoge.

Dođeš i imaš ikonu od 1.000 evra, pozlaćenu. Odmah prekoputa toga roditelji se mole da deca ozdrave, prenoće na Ostrogu - rekao je on i nastavio:

- Unutra ulaziš, kupuješ brojanicu za 15 evra, kupuješ ikonu za 500 evra. Znači, prvo što ti serviraju nije duh tog svetog mesta. Serviraju ti gde ćeš pare da potrošiš i onda tek ulaziš da vidiš Ostrog - izjavio je Muđa u svom podkastu.

Nakon pomenutih izjava niko nije ostao imun, pa ni Tiktoker Mihailo Musić, koji je deo podkasta podelio na svom Tiktok nalogu i žestoko opleo po njemu.

- Kad uđete u manastir Ostrog odmah s leve strane nije prodavnica, nego fontana, a nakon fontane je ulaz u konake ko želi da prenoći u manastiru Ostrog. Nakon ulaza za konak se nalazi prodavnica, tačno je, ali Muđa je komentarisao zašto je ćivot Svetog Vasilija Ostroškog na kraju, ali morate znati da se istorija Ostroga mora pročitati pre nego što se iskomentariše - rekao je Mihailo na početku i dodao:

- Ne kapiram zašto je problem da neko kupi ikonu od 500 evra. Manastir Ostrog se s tim novcem koji zaradi ne razbacuje, već mora da isplati ljude koji su na poslušanju, jer ima dosta ljudi koji su na poslušanju u Ostrogu. Oni moraju da nagrade trud tih ljudi... - rekao je tiktoker između ostalog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading