Bebi Dol
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Dragana Šarić, koju svi znaju kao Bebi Dol, slavu je stekla odamdesetih godina prošlog veka, ona počite iz umetničke porodice, a njen otac bio je džez muzičar Milisav Šarić.

Pevačica je svoju karijeru započela krajem sedamsedesetih godina u bendu "Tarku", zatim sa Goranom Vejvodom formira bend "Anoda Ruž", a potom se posvećuje solo karijeri.

Bebi Dol

Foto: ATA Images

 

Neke od njenih najpoznatijih pesmama su: "Mustafa", "Rudi", "Hajde da...", "Ljuta sam", "Brazil"...

Numera "Mustafa" davne 1981. proglašena je za pesmu godine, nakon toga ne prestaje da niže uspehe, te 1983. godine snima album "Ruže i krv", a te godine dobila je nagradu za najbolji debitanski album.

Dragana je u karijeri mnogo puta nagrađivana na svoj rad i mnogi je smatraju za jednog od najistaknutijih umetnika na našim prostorima.

Bebi je 1991. godine predstavljala Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije i to sa numerom "Brazil" koja je do danas ostala veliki hit.

Poslednjih godina ona je bila u medijima kao učesnik rijaliti programa. Prema rečima izvora u teškoj je finansijskoj situaciji, a kao što smo nedavno pisali, nekoliko puta je viđena kako uzima hranu u jednoj narodnoj kuhinji u Beogradu.

Nekada je pevačica imala potpuno drugačiji stil, pa na fotografiji iz prošlosti, a koja je osvanula na jednom portalu koji se bavi estradom, mnogi je nisu prepoznali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading