GLASANJE JE ZVANIČNO POČELO! Evo na koji način možete da glasate, ovo su sve promene!
Foto: Alo/Printscreen

U toku je rekapitulacija večerašnjih nastupa, nakon čega je počeo revijalni deo u kome nastupaju izvođači koji se ne takmiče.

Glasanje je u toku, a ovo su promene: Uvodi se onlajn glasanje, novine i u polufinalima!

Glavna promena odnosi se na polufinalne večeri. Naime, deset najboljih pesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike, umesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija koje je uvedeno 2009. godine. Osim toga, prvi put u istoriji takmičenja, biće omogućeno onlajn glasanje za gledaoce u zemljama koje ne učestvuju na „Pesmi Evrovizije“. Njihovi glasovi biće sabrani i predstavljeni kao glasovi jedne zemlje i u polufinalima i u finalu. Gledaoci u zemljama koje ne učestvuju moći će da glasaju putem onlajn platforme koristeći svoju platnu karticu, a iz EBU-a navode da je reč o bezbednoj platformi.

Za gledaoce u zemljama koje učestvuju na takmičenju, među kojima je i Srbija, ništa se ne menja – glasanje se obavlja slanjem SMS-a na određeni broj. Članovi stručnih žirija iz svih zemalja učesnica ocenjivaće pesme u finalu „Pesme Evrovizije“.

Iz Srbije može da se glasa slanjem SMS-a s rednim brojem svog favorita na broj 1557

22.21 - Nakon završenog takmičarskog dela voditeljke su proglasile da je glasanje zvanično počelo. Počela je prva retrospektiva pesama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

10.05.2023 00:00

Mnogo dobro odrađeno,komšije su razvalili binu,lepa koreografija i mislim da će ova pesma ostati zapamćena