GOSPODO, FALE NAM ZVEZDE Kolumnista Mili Čolić se obratio Miliju i Popoviću, a evo i koje rešenje im je ponudio
Dejan Milićević

Završena je 15. sezona muzičkog talent šou-programa „Zvezde Granda“ i kao hroničar srpske estrade i kritičar šou-biznisa imam potrebu da napišem otvoreno pismo Saši Popoviću i Aleksandru Miliću Miliju.

Uvažena gospodo i maheri svog posla, od četvrte sezone koja je bila 2008/09. godine, u kojoj je pobedio boemski nastrojen Darko Lazić, trijumf odnosi apsolutna nezvezda. Imena momka koji je pobedio ne mogu da se setim jer ga nisam ni zapamtio zbog bazičnog nedostatka harizme kojim je obojio svoje učešće. Veliko iznenađenje, i to pozitivno, jeste mentor Violeta Viki Miljković koja je prekinula lanac pobede Marije Šerifović. Čestitam od srca.

GOSPODO, FALE NAM ZVEZDE Kolumnista Mili Čolić se obratio Miliju i Popoviću, a evo i koje rešenje im je ponudio

Ataimages

 

Ceo šou program koji je ove godine, ruku na srce, pomalo i kalirao zbog pojedinih članova žirija koji su često izostajali sa snimanja, zabavom, pravim skandalima i „hajpom“ koji se oko njega dešavao, završen je pobedom mladog pevača koji nikada neće biti zvezda. Novac koji će produkcija uložiti u njegovu pesmu i spot bi bolje bilo da mu se da za gorivo kako bi se svojim automobilom, koji je dobio kao nagradu, odvezao u potragu drugog zanimanja u kome mu neće biti potrebna harizma.

Godinama se pitam zašto u naslovu piše „zvezda“ kada iz takmičenja ne izlaze čak ni popularni, već isključivo i samo radni pevači?! Čast izuzecima koji su napravili pomak bez visokog plasmana u generalnom skoru, devojke uglavnom, ali one danas nisu tema. Pevača imamo toliko da bi svaka kuća u Srbiji mogla da otvori kafanu, a ni tada ne bi svi mogli da se zaposle za parče hleba. Gospodo Popoviću i Miliću, fale nam zvezde! Nove, sveže, prave, koje su sposobne da postanu i velike. Upravo mi pade na pamet i jedan drugoplasirani momak koji u životu ne bi nastupio pred punim stadionom da nije postao zet velike zvezde. A bio vam je uzdanica, nije da nije.

GOSPODO, FALE NAM ZVEZDE Kolumnista Mili Čolić se obratio Miliju i Popoviću, a evo i koje rešenje im je ponudio

Foto: Ataimages

 

Da ne bih samo kritikovao, daću vam i rešenje za problem koji vi ne umete da rešite. U novoj sezoni vratite novinarski žiri. Obavezno uvedite razgovore kandidata sa predstavnicima sedme sile. Svakom mentoru dodelite novinara koji će da prisustvuje takmičenju i posmatra količinu iks-faktora koju kandidat poseduje. Dajte novinarima pola glasa, neko diskreciono pravo, izmislite neki šou-biznis veto kako bi oni sa žirijem odlučivali o njihovoj sudbini. Uvedite ponovo u takmičenje novinare da osveste i otvore oči publici koja definitivno ne glasa ni po ukusu, ni po znanju ili osećaju, već isključivo po geografskom području.

Uvažena gospodo, okrenite glavu i pogledajte iza sebe najuspešnije zvezde „Granda“. Potekle su tokom onih sezona kada su u žiriju sedeli i predstavnici sedme sile. Za nastup pred publikom može da im pomogne mentor, ali za nastup u medijskoj areni pod svetlima reflektora samo šou-biznis novinar.

Pročitajte još: Iznenadno je UMRO na pola zapisane REČENICE: Slavni pisac kao da je PREDOSETIO SMRT i tada je zabeležio OVU misao

GOSPODO, FALE NAM ZVEZDE Kolumnista Mili Čolić se obratio Miliju i Popoviću, a evo i koje rešenje im je ponudio

Printscreen

 

Zvezdu niste našli ne zato što kandidatima fali talenat, već zato što im fali harizma i ponašanje. Srdačno i od srca, Mili Čolić.

DO SADA O OVOME NIJE PRIČAO Poznati pevač otkrio kako izgleda svaki susret sa bivšom devojkom Aleksandrom Prijović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading