BRITANSKI LIST OTKRIVA: Ovo nije neka "Igra prestola"... Rusi se spremaju za poslednju bitku!
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Vojni stručnjaci veruju da će Rusija na proleće krenuti u napad iz različitih pravaca kako bi skrenula ukrajinske trupe od Donjecka i Luganska, piše britanski „Tajms” pozivajući se na vojne stručnjake i sopstvene izvore.

Za ove svrhe Rusija može da mobiliše do pola miliona dodatnog vojnog osoblja, smatraju analitičari britanskog lista.

„Ozbiljne pripreme su u toku u ruskim regionalnim vojnim komesarijatima. Kremlj je sproveo zatvorenu anketu. Obični Rusi su zaokupljeni ratom, ali isto tako ne žele da prihvate poraz“, rekao je za "Tajms" neimenovani zapadni zvaničnik. 

On smatra da Kijev sada ima isto toliko vojnika na bojnom polju koliko i Rusija, a da je Kijevu potrebna nadmoć u ljudstvu u odnosu tri prema jedan da bi zauzela više teritorije

Izdanje piše da je na čelu ove multilateralne operacije postavljen Valerij Gerasimov, načelnik ruskog Generalštaba. I u tom smislu, njegovo imenovanje nije rezultat unutrašnje borbe u ruskom bloku moći.

„Putin namerava da eskalira sukob, a Gerasimov je najbolja osoba da koordiniše ovo. Ovo nije neka "Igra prestola" između Prigožina, Surovikina i Gerasimova. Rusi se spremaju za poslednju bitku", izjavio je izvor iz ukrajinskog ministarstva odbrane za "Tajms". 

On tvrdi da će Gerasimov poslati trupe u još jedan pohod na sever Ukrajine iz Belorusije.

„Maskirajući napade na različite delove zemlje, ruski generali se možda nadaju da će izvući ukrajinske resurse iz glavnog područja borbenih dejstava“, piše list, pozivajući se na izvore iz Ukrajine.

ZAPAD U STRAHU Priprema se najjači udar na Ukrajinu?

Podsetimo, u današnjem rezimeu, Institut za proučavanje rata je napisao da će Kremlj verovatno promeniti svoj pristup ratu i da se priprema za odlučnu akciju  u narednih šest meseci.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading