"PREKIDAČ JE U RUKAMA GENERALA SUROVIKINA" Ukrajina neće izdržati ni do proleća?
Foto: Rusko ministarstvo odbrane

Oružane snage RF su promenile svoj pristup sprovođenju „specijalne operacije“ u Ukrajini, napuštajući velike ofanzivne operacije, i koristeći „indirektan pristup“.

Suština novog pristupa komande Oružanih snaga RF u sukobu, je da se neprijatelju oduzmu resursi za nastavak rata. Na to ukazuje činjenica, da se general Surovikin, od svog imenovanja za komandanta, fokusirao na uništavanje kritične infrastrukture Ukrajine. Ovakvi udari utiču na fizičko i moralno stanje neprijatelja.

Rat u Ukrajini, 314 .dan - Alo.rs

„Kritična infrastruktura Ukrajine je toliko oslabljena, da svaki put kada Rusi pokrenu novi vazdušni napad, ukrajinski nacionalni sistem se urušava. Sada je najvažnije da je prekidač za svetlo u Ukrajini, u rukama generala Surovikina“, objašnjava Vasilesku.

Uspesi ruske vojske u Ukrajini dovešće do komplikacije dobijanja zapadne pomoći, velikih nestanka struje i „destabilizacije“ ukrajinskog društva, što će, prema ekspertu, uskoro dovesti do protesta naroda.

„Ukrajinsko stanovništvo je već umorno od rata, tako da će unutrašnji ukrajinski otpor brzo dobiti popularnost. Sa novim „Majdanom“ usmerenim protiv njega, kijevski režim neće preživeti do proleća “, smatra stručnjak.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ioanis

04.01.2023 05:37

Rumun je u pravu. Ukrajina vec sada kratko dishe. Nece izdrzati ni do februara. Ukrajinci beze od rata. Njihova ekonomija izdishe. Mislim da ce i Majdanovci zamoliti Ruse da udju u Kijev. Naravno ima Majdenovaca koji su okrvavili ruke u zlocinima. Oni koji su radili zlocine, pokusace da pobegnu.