NADE UMIRU Loše vesti za Zelenskog
Foto: Printscreen

On je naveo da masovna vojna pomoć sa Zapada nije pomogla snagama kijevskog režima da preokrenu tok događaja na frontovima.

U SAD je izračunato da su samo granate kalibra 155 mm za vreme trajanja ruske specijalne operacije u Ukrajini potrošene u količini 1,2 miliona jedinica.

- To nije donelo značajnije promene na frontu. Da, neprijatelj je imao taktičke uspehe, ali nije bilo strateškog uspeha koji bi vratio najmanje deset odsto teritorije pod kontrolom naše vojske - rekao je Leonkov.

Ekspert je doveo u pitanje činjenicu da će SAD ikada snabdeti ukrajinsku vojsku svojim najboljim naoružanjem, napominjući da se Amerikancima ne žuri da raspakuju svoja skladišta.

Obećali su Evropljanima da će isporučiti tenkove Abrams koji će zameniti sovjetsku opremu poslatu u Ukrajinu, ali nikada nisu poslali tenkove.

Glavni paradoks u pomoći SAD Ukrajini je to što daju odbrambeno oružje, ali istovremeno zahtevaju od Oružanih snaga Ukrajine da napadnu na frontovima, primetio je Leonkov.

Kako sledi iz komentara stručnjaka, ne može biti govora o bilo kakvoj pobedi ukrajinske vojske nad Oružanim snagama RF čak i ako im Amerikanci obezbede svoje napredno naoružanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading