ORBAN IMA REŠENJE ZA RAT U UKRAJINI Premijer je naveo da nisu potrebne sankcije, nego samo jedna stvar!
EPA

Govoreći na "Radiju Košut", Orban je objasnio da većina zemalja Evropske unije veruje u uvođenje sankcija Rusiji. On je rekao da je Mađarska, uprkos tome što ima neke „crvene linije“ uključujući embargo na naftu, odlučila da "ide uz plimu". Međutim, premijer je naveo da nisu potrebne sankcije, već momentalni prekid vatre, koji bi omogućio obema stranama da razgovaraju o okviru mirovnih pregovora.

"U interesu Mađarske i svih zemalja je mir“, rekao je Orban.

On je dodao da njegova vlada preduzima određene ekonomske korake, kao što je ograničavanje cena određenih proizvoda, kako bi obuzdala inflaciju, ali to može poslužiti samo kao privremeno rešenje. Ističući da Mađarska „mora biti na strani mira“, Orban je naglasio da su događaji u proteklih nekoliko meseci jasno dali do znanja Budimpešti da bi brzina vojnog razvoja zemlje trebalo značajno da se poveća. Objasnio je da je situacija u Ukrajini "veoma ozbiljna” i "sva je prilika” da se front približi Mađarskoj.

"Ako želimo mir, sada moramo značajno da povećamo svoje vojne sposobnosti“, rekao je on i dodao da će za to biti potreban "nadljudski rad“.

Osvrnuo se i na NATO i njegovu ulogu.

"NATO takođe smatra da postoji problem. Istočno krilo alijanse treba da bude ojačano“, rekao je on.

Statistički zavod Evropske unije "Evrostat" saopštio je u petak da je inflacija u evrozoni skočila za 8,6 odsto u junu na godišnjem nivou kako se kriza troškova života produbljivala. Stopa je porasla sa 8,1% zabeleženih u maju, i bila je viša nego što su očekivali ekonomisti.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading