HLADAN RUSKI TUŠ ZA ZAPAD Obustavlja se isporuka gasa za "neprijateljske zemlje"
Foto: Shutterstock

Habek smatra da je promena valute plaćanja kršenje važećeg ugovora, te stoga kompanije ne bi trebalo da pristaju na nove uslove.

On je rekao i da je Evropa spremna na svaki scenario, pa i na potpuni prekid snabdevanja.

Možete nas pratiti i na našem Telegram kanalu Alonovine

Nešto ranije, predstavnik Evropske komisije je rekao da će Evropa moći da se oslobodi energetske zavisnosti od Rusije tek do 2027. godine.

Odbijanje zemalja G7 da kupuju gas za rublje nedvosmisleno je pozdrav za prekid isporuke gasa, rekao je za RIA Novosti Ivan Abramov, zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za ekonomsku politiku.

“Ako ove zemlje odbiju da kupuju gas za rublje, to će svakako dovesti do prekida njegovih isporuka. Imamo jasan stav”, rekao je on.

Senator je naglasio da Rusija ne može da isporučuje gas besplatno.

“Ako je naš uslov da plaćamo u rubljama, onda to znači da morate da platite u rubljama. Oni imaju dovoljno mogućnosti da kupe rublje za ovo, možete to učiniti odmah na bilo kojoj razmeni”, rekao je Abramov dodavši da Rusija ne postavlja nerealne uslove.

Sve najnovije informacije o ruskoj operaciji u Ukrajini pogledajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zorana

28.03.2022 17:08

Tako im treba . Hoce gas po privilegovanih 220E a snabdevqju oruzjem fasiste koji zarobljenim pucaJu.zlilovacki u.noge da bi.ih ostavili.bez lekarske pomoci.da umru u mukama Da li.to zliikovci sa zapada ne vide ili.je to.njihova instrukstrukcija. Da li.je.ovo.ratni.zlocin i.ne covecno.postupanje suprotno.Konvenciji o.postupanju.sa ratnim zarobljenicima. RUSIJA ovim stice pravo.na samodbranu po.osnovu.prava na retorziju a NATO.BI.SIGURNO ZASUO TAKVOG PROTIVNIKA NEUTRONSKIM BOMBAMA PO GRADOVIMA ILI CEZIJUMOM PO GRADOVIMA.sto su i.cinili sirom.sveta i.bez razloga a sta bi da su njihove zlikovci tako.necovecno mucili

Zabrinuti

28.03.2022 20:05

Ajmo devize devize ovaj pardon ajmo rublje rublje još malo pa nestalo

Zoran Knezevic

28.03.2022 22:29

Meni su ovi, koji se samonazivaju Zapadom, medjunarodnom zajednicom, a oličeni su u odredjenom broja država odnosno, SAD, EU i NATO, posebni tragičari, kada optužuju Rusiju za KRŠENJE SPORAZUMA, zato što zahteva da kupci njihovog gasa i nafte račune plaćaju u rubljama?! Pazite taj cinizam?! Zabranjuješ ruskim sportistima da se takmiče, proteruješ mačke samo zato što se zovu "ruske mačke", otpuštaš operske pevače, vraćaš ljude sa operacionih stolova zato što su Rusi, preoteruješ Dostojevskog i Čajkovskog, blokiraš njihove milijarde u stranim bankama, pleniš njihovu imovinu poput Ali Babe i 40 razbojnika, zatvaraš im tokove novca, i još milion neverovatno neljudskih nepočinstava, a onda se žališ na KRŠENJE SPPORAZUMA?! Ljudi moji, da li smo svi mi, koji u ovoj histeriji tražimo neku logiku ludaci? Neverovatno?!