KADIROV OBJAVIO SNIMAK IZ MARIUPOLJA Ceo svet je u šoku zbog onoga što je pokazao (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je juče da je spreman na pregovore o neutralnom statusu Ukrajine, kao i o njenom nenuklearnom statusu, ali samo uz bezbednosne garancije. Bilo kakav dogovor bi, kaže, morao da bude potvrđen na referendumu.

Očekuje se da će pregovori biti nastavljeni u utorak u Istanbulu, saopštilo je tursko predsedništvo.

U međuvremenu, borbe se nastavljaju. Iz Kijeva navode da ruska vojska pokušava da opkoli ukrajinske snage na istoku.

Teška je humanitarna situacija u Marijupolju, ali i Černigovu na severu zemlje.

U kratkim crtama:

  • Mesec dana od početka rata u Ukrajini
  • Održan samit NATO u Briselu, Bajden danas u Poljskoj
  • Putin razgovarao sa Šolcem i Benetom
  • Rusija je saopštila tri ključna zahteva za primirje
  • Vladimir Putin potpisao novi zakon
  • Ruske snage napreduju sve više
  • Turska ne uvodi sankcije Rusiji
  • Ukrajini nestaje goriva za potrebe vojske

KADIROV JEDNIM SNIMKOM RAZBIO SVE ZAPADNE LAŽI

Ramzan Kadirov je danas doputovao u Marijupolj, gde se sastao sa ruskim vojnicima. Objavio je jedan snimak koji je šokirao svet. Možete ga pogledati OVDE.

RUSIJA UNIŠTILA AMERIČKE LETELICE NAD UKRAJINOM

Ruska protivvazdušna odbrana pokazala je jedinstvenu koherentnost u Ukrajini, odbivši možda jedan od najmasovnijih napada u istoriji. Detalje vazdušnog napada pogledajte OVDE.

Putin menja tok ljudske istorije 

Trenutna situacija u svetu je prelomna etapa u istoriji, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Ostatak obraćanja Sergeja Lavrova pogledajte OVDE.

Moćni Ka-52 "Aligator" uništio 24 ukrajinske jedinice noćas

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je tokom brifinga saopštio dostignuća helikoptera Ka-52 i Mi-28N tokom protekle noći.

Prema njegovim rečima, grupa „Noćnih lovaca” i „Aligatora” uspešno je eliminisala 24 jedinice teške vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine. Snimak borbenog dejstava helikoptera Ka-52 "Aligator" pogledajte OVDE.

RUSKA VOJSKA ZAUZELA MARIUPOLJ

Gradonačelnik ukrajinskog lučkog grada Marijupolja rekao je danas da je njegov grad „u rukama okupatora” nakon višenedeljne opsade ruskih snaga. Više o završetku operacija u Mariupolju pročitajte OVDE!

RUSKA DELEGACIJA STIGLA U ISTANBUL Peskov se oglasio i javio kada se nastavljaju pregovori

Ruska delegacija stigla je u Istanbul, gde sutra treba da budu održani pregovori sa delegacijom Ukrajine. Detalje o nastavku pregovora pročitajte OVDE.

Berlin zabranio slovo „Z“

„Svako ko javno koristi registarsku tablicu 'Z' ruskih oružanih snaga u Berlinu treba da bude krivično gonjen“, stoji na sajtu gradske vlasti Berlina.

100 hiljada rubalja za dezertere

Ukrajinska "Ukrgasbanka" odlučila da ruskoj vojsci, koja se sada nalazi na ukrajinskom tlu sa oružjem u ruci, da "isplativu i izdašnu ponudu".

Ovo je saopštila pres služba banke. Banka napominje da će ruska vojska za odbijanje da se bori protiv ukrajinskog naroda dobiti 100.000 rubalja (oko 919 evra) u gotovini.

Dojče vele na crnoj listi

Rusko ministarstvo pravde stavilo je nemačku radiodifuznu kompaniju Dojče vele na listu stranih agenata, objavljeno je danas na sajtu ministarstva.

Rumunija pokušava da deaktivira minu kod obale Crnog mora

Rumunski vojni ronilački tim radi na deaktivaciji mine koja je otkrivena na oko 70 kilometara udaljenosti od obale u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rumunije.

Mariupolj pod opsadom, borbe u centralnom delu

Jedinice Donjecke Narodne Republike u potpunosti kontrolišu predgrađe Mariupolja, izjavio je na Prvom kanalu predstavnik Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

 

 

„Situacija u Mariupolju je veoma komplikovana. Predgrađe Mariupolja je potpuno pod našom kontrolom, borbe se i dalje vode u centralnom delu“, precizirao je on.

Ruska vojska forsira reku kod Kijeva

Peskov: Očekujemo da se pregovori nastave u utorak

KADIROV OBJAVIO SNIMAK IZ MARIUPOLJA Ceo svet je u šoku zbog onoga što je pokazao (FOTO/VIDEO)

EPA

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi nova runda pregovora između ruske i ukrajinske delegacije mogla da se održi u utorak.

Vojnici Azova pucaju na snage DNR i ruske mornare

Vojnici Azova, koji su napustili svoju bazu u Mariupolju, sada pucaju na snage DNR i ruske mornare iza leđa civila.

 

 

Ruski izvori: Uništena 23 područja vojne tehnike Ukrajine

- Dana 27. marta operativno-taktička avijacija i raketne snage pogodile su 36 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su dva komandna mesta, dva protivvazdušna raketna sistema, jedan višecevni raketni sistem, tri skladišta municije i dva skladišta goriva i maziva i 23 zone koncentrisane ukrajinske vojne tehnike - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Portparol je istakao da je grupa Oružanih snaga Rusije napredovala dva kilometra duboko u odbranu ukrajinskih trupa i stigla do predgrađa Novoselovke, dok su jedinice LNR napredovale pet kilometara i oslobodile još dva naselja.

Turska: Pronašli smo još jednu minu u Crnom moru

Tursko ministarstvo obrane objavilo je kako su blizu bugarske granice u Crnom moru pronašli još jednu morsku minu.

Specijalne jedinice stigle su na lice mesta kako bi deaktivirale minu.

Lavrov se obraća srpskim medijima

MSP Rusije Sergej Lavrov obraća se srpskim medijima u živoj konferenciji za štampu. Sve detalje čitajte OVDE.

Ruska vojska zauzela kancelariju Zelenskog?

Prema dostupnim podacima, ruska vojska je preuzela kontrolu nad predstavništvom predsednika Ukrajine na Krimu. Više o tome čitajte OVDE.

Aligatori" Ka-52 i "Terminatori" Mi-8AMTŠ prate kolone vojske u Černigovskoj oblasti

Kijev: Istraga o mučenju ruskih zarobljenika

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika, najavio je da će Kijev pokrenuti istragu, dan pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak mučenja ruskih zarobljenika.

"Ovakve slučajeve shvatamo izuzetno ozbiljno... Pokrenućemo istragu. Mi ne mučimo ratne zarobljenike", najavio je ukrajinski zvaničnik.

Ruski lovac Su-35 oboren kod Izjuma 

Pilot je uhvaćen, tvrde predstavnici Oružanih snaga Ukrajine. Kako se navodi, snimak je nastao 24. marta.

DNR: Ukrajinskim snagama ponestaju zalihe municije

Ukrajinskoj vojsci ponestaje municije, zbog čega mnogi polažu oružje, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

Oboren projektil koji je išao pravo ka Kijevu

Ukrajinske vlasti kažu da su kasno sinoć srušile rusku raketu koja je trebalo da padne na Kijev.

Ruski SAM sistem 9K35 Strela-10 presreo bespilotnu letelicu u Kijevskoj oblasti

 

 

Još NATO naoružanja

Britanski ratni brodovi "Nortamberlend" i "Ričmond" isporučili su vojna vozila i opremu u Estoniju, gde se nalazi borbena grupa NATO-a, koju predvodi Velika Britanija.

Razlog je, kako se navodi, održavanje združenih vojnih vežbi.

Ruski teretni brod pogođen u Crnom moru

Teretni brod "Omski 205" pod ruskom zastavom pogođen je u Crnom moru. Na brodu koji je iz Turske plovio za Rostov na Donu u trenutku udara nalazilo se 12 mornara. 

Sa broda je poslat signal za pomoć kome je u pomoć pritekao spasilački brod i odvukao ga ka obali.

CNN: Kreće nova, još krvavija faza rata

Nešto više od mesec dana nakon što su prvi balistički projektili pali na međunarodni aerodrom u Kijevu, ruska kampanja je ometena i usporena tvrdoglavim ukrajinskim otporom, a u poslednjih nekoliko dana i agilnim ukrajinskim protivnapadima na nekoliko frontova.

Isplivali snimci mučenja ratnih zarobljenika

Rusija je pokrenula istragu nakon što se na internetu pojavio snimak koji navodno prikazuje mučenje ratnih zarobljenika od strane ukrajinskih vojnika. Više o tome OVDE.

Rusi prebacuju "Iskandere" u Belorusiju?

Ruski vojnici nastavljaju da premeštaju dodatne jedinice iz Pacifičke flote i Zapadnog vojnog okruga, dok se rakete za balistički raketni sistem „Iskander-M“ isporučuju u beloruski grad Kalinkaviči, saopštio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Cene nafte skočile, zalihe pale

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle sedmice snažno porasle, nakon dve nedelje pada, jer su trgovci zabrinuti zbog mogućih poremećaja u snabdevanju, dok su zalihe nafte u svetu pale na najniže nivoe od 2014. godine.

UKR mediji: Poginulo sedam civila i dvoje dece u granatiranju Harkovskog regiona

 

 

Amerikanci pozicionirali razarač na kritičnom mestu

Američki razarač US S "Forest Šerman" sa raketnim lanserom i oružjem različitog kalibra prispeo je danas u poljsku luku Gdanjsk. Razarač će ostati u Gdanjsku do kraja marta, prenose poljski mediji.

 

 

Putin i Erdogan su se dogovorili da se sastanu naredne sedmice

David Arahamija, ukrajinski poslanik i član pregovarčkog tima naveo je na Fejsbuku da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije "licem u lice" biti održana u Turskoj od ponedeljka do srede, prenosi Ukrinform.

Kontrola medija koji su radili intervju sa Zelenskim

Brojni ruski mediji, uključujući i one koji su strani mediji koji deluju kao strani agenti, intervjuisali su predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Roskomnadzor upozorava ruske medije da odbiju da objave ovaj intervju. Intervjuisani mediji podležu kontroli kako bi se utvrdio stepen odgovornosti i preduzele mere.

Rusija je 24. februara započela rat u Ukrajini, navodeći da se u Donbasu sprovodi genocid nad Rusima. Iz Moskve je poručeno i da je cilj, kako kažu, specijalne vojne operacije "denacifikacija" i "demilitarizacija" Ukrajine.

Izveštaj o jučerašnjem danu pogledajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
JA

28.03.2022 17:29

Za te pare ne da se nebi predao,nego nebi uključio kanal na kojem je Ukrajinska televizija!