SRBIJA NAPRAVILA STRATEŠKI POTEZ ZBOG RATA U UKRAJINI Posledice po domaću ekonomiju biće...
Alo/ilustracija J.V.

Dejan Miletić smatra da je Srbija dobro reagovala na novu situaciju na istoku Evrope, tako što je u skladu sa među narodnim pravom odlučila da poštuje teritorijalni integritet svake države, pa i Ukrajine, kao i to što je odlučila da ne uvede sankciji nijednoj državi, pa ni Rusiji i time izbegla mešanje u trenutni sukob između dve zemlje.

- Srbija je vrlo rezonski reagovala, a to znači da nije dozvolila da je upletu direktno u ovaj sukob, budući da je ona već prošla sankcije i sve ono što rat nosi, tako da mi najbolje znamo koliko se to ustvari tiče običnog čoveka a ne političkih elita kojekakvih sa bilo čije strane. Sistem sankcija uvek se prelije na standard građana i oni plate najveću cenu. U tom smislu mi nismo ušli u sankcije prema Rusiji i očekujem da će to biti strateški odličan potez. 

SRBIJA NAPRAVILA STRATEŠKI POTEZ ZBOG RATA U UKRAJINI Posledice po domaću ekonomiju biće...

Alo

 

Miletić je pohvalio državnu politiku koju trenutno sprovodi Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.

- Mudra politika Vlade Srbije će u narednom periodu pokazati rezultate. Srbija će se iz svega izvući sa minimalnim posledicama - rekao je on.

Kada je domaća ekonomija u pitanju, Miletić smatra da će posledice biti minimalne s jedne strane, a sa druge strane da će to biti jedna šansa za Srbiju.

- Dobro smo obezbeđeni energentima i resursima kao što je pšenica i svime što je važno za standard građana, odnosno prozivodima ošte potrošnje bez koji se ne može. Mislim da ćemo mi najbolje amortizovati ceo ovaj sukob kada je u pitanju ekonomska komponenta - rekao je Miletić.

- To će se još bolje sagledati ako izdržimo ovaj talas pritisaka i uspemo da odolimo da nas ne privole ni na jednu stranu i ne uvuku u sankcije protiv Rusije, vrlo brzo će se to poklazati kao važna prednost Srbije u ova smutna vremena i možda bude ključna pozicija u smislu daljeg rasta naše konomije. Sve sto bi se u kratkom roku odrazilo na naš standard i inflaciju. U srednjem roku bi bilo više nego dobro za naše građane jer bismo iskoristili tu tenziju koja vlada između država Evrope i Amerike sa jedne strane i Rusije sa druge. Ovo je strateški dobra pozicija koja u ekonomskom smislu može da se isplati Srbiji. - zaključio je Dejan Miletić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading