nemačka policija
printscreen/youtube
nemačka policija, Foto: printscreen/youtube

Kako je preneo Radio Sarajevo pozivajući se na nemačke medije, prava drama odvijala se u sredu ujutro u nemačkom Gladbeku, kada je specijalna jedinica policije pozvana da interveniše u stanu Veska B., državljanina BiH. Kada su, kako se navodi, policajci ušli u stan, Vesko je uzeo pištolj, zapucao i jednog "specijalca" pogodio u predelu grudnog koša. Zaštitni prsluk spasio je život policajcu.

"Kolega je lakše povređen. Primljen je u bolnicu", rekla je portparolka policije Ramona Hurst. Prema informacijama Bilda, policijski službenik je pretrpeo samo modrice. Policajci su potom bez upotrebe vatrenog oružja uspeli da savladaju Veska B. i stave mu lisice na ruke.

"Uhapšeni je već prijavljivan zbog oružanih pretnji, što je bio razlog da pošaljemo specijalnu jedinicu policije", rekla je Hurstova.

Vesko B. i njegova porodica već četiri godine žive u naselju Ellinghorst, a komšije kažu da su u njihovom stanu često morali da inervenišu službenici policije i socijalnih službi. Optuženog sada očekuje prijava za pokušaj ubistva.