"POSTAVLJAMO LASERE I HIPERSONIČNE SISTEME" Putin direktno zapretio Americi, Rusija kreće u ofanzivu!

Ova Putinova izjava dolazi nakon saopštenja američkog ministra odbrane Marka Espera.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP/Grigory Dukor

Rusija će pojačati svoj odbrambeni potencijal i razmestiti najmodernije oružje u svim borbenim dužnostima, ali to ne znači da Rusija preti nekome, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Naša vojska i naša mornarica pokazale su svoju najvišu spremnost. Namera nam je da ojačamo naše odbrambene sisteme, stavimo u stanje pripravnosti hipersonične i laserske borbene sisteme, kao i ostalo moderno oružje a koje druge države nemaju - izjavio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Moskva je spremna da učini sve što je u njenoj moći da "pogura" proces razoružanja, uzimajući u obzir ruske najmodernije oružane sisteme čiji je osnovni zadatak da Rusiji garantuju bezbednost, s obzirom na rastuće pretnje.

Ova Putinova izjava dolazi nakon saopštenja američkog ministra odbrane Marka Espera u kom je navedeno da Moskva i Peking dovode u pitanje nadmoć Amerike na bojnim poljima, tako što energično razvijaju upotrebu veštaške inteligencije u vojne svrhe. SAD, kako je dodao Esper, ne smeju da kaskaju za njima.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi