MAKRON PORUČIO ŠTRAJKAČIMA I SINDIKATIMA Ne odustajem od penzione reforme! U penziju idete sa 64 godine, ukidamo privilegije nekim radnicima! Stvaramo pravednije društvo i tačka

Uzavrelo u Francuskoj

Pariz
Pariz, Foto: Tanjug/AP

 


Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da želi da vlada te zemlje nastavi reformu nacionalnog penzionog sistema uprkos štrajkovima šindikata i radnika koji se održavaju više od nedelju dana.

Makron je rekao u Briselu da je njegova reforma penzionog sistema "istorijska za našu zemlju", jer će biti dobra priprema za izazove 21. veka.

Rekao je da će promene, koje uključuju podizanje godina za odlazak u penziju na 64 i ukidanje posebnih privilegija za neke radnike, učiniti penzioni sistem pravednijim i sačuvati ga od dugova.

Izrazio je "solidarnost" sa svojim sugrađanima, ali nije se posebno bavio pritužbama sindikata ili problemima u transportu sa kojim se putnici suočavaju od štrajka koji je počeo 5. decembra.

"Dobro je što vlada radi na tome, neka nastavi sa radom", rekao je Makron, prenosi AP.

Makron je podsetio francusku javnost da je obećao preuređenje penzionog sistema tokom kampanje 2017. godine.

Sindikati najavljuju štrajkove za Božić jer mnogi radnici u Francuskoj strahuju da će promene primorati ljude da rade duže za manje novca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi